search

Корпоративне вести

10.04.17. Појачан рад Сектора за наплату путарине током првомајског празника

ЈП „Путеви Србије” и Сектор за наплату путарине спремно дочекују првомајске празнике када је повећан интензитет саобраћаја на ауто-путевима у Републици Србији. 

ЈП ,,Путеви Србије“ је појачало рад на наплатним станицама ради што бржег проласка возила, спречавања евентуалних застоја и ефикаснијег обављања послова. Сви канали за наплату путарине и дистрибуцију картица су у функцији 24 часа дневно без минута паузe, повећан је број инкасаната и организован посебан режим рада техничке службе како би се евентуални изненадни кварови отклонили у што краћем року.

ЈП „Путеви Србије“ је корисницима ауто-путева омогућило да се путем кратких порука на порталима информишу о евентуалним задржавањима на наплатним станицама, прекидима саобраћаја, стању коловоза, временским приликама и другим битним подацима потребним за лакше и безбедније путовање ауто-путевима под наплатом у Републици Србији.

Такође, на уочљивим местима су постављена обавештења возачима да припреме тачан износ новца за плаћање путарине која су, осим на српском, написана и на енглеском, немачком и турском језику. Инкасантима је обезбеђено довољно ситног новца за враћање кусура.

На нашим ауто-путевима је све популарнија електронска наплата путарине на шта најбоље указује чињеница да је само у 2016.г., број нових корисника надмашио укупан број корисника ТАГ уређаја у предходних девет година.

Број корисника ТАГ уређаја се константно повећава. У систему електронске наплате путарине тренутно има 141.754 корисника ТАГ уређаја. Продаја ТАГ уређаја у 2016.г., бележи раст од 87% у односу на 2015.г.

Употреба ТАГ уређаја значајно скраћује време путовања и омогућава возилима пролазак кроз наплатне станице без заустављања, што је од великог значаја за кориснике ауто-путева, посебно у време празника.

Продаја и допуна ТАГ уређаја врши се на 80 продајних места која се налазе дуж свих деоница ауто-путева у Србији, на граничним прелазима и у већим градовима, преко дистрибутера као што су мреже бензинских станица „НИС Гаспром“, „ОМВ“, „Еуро Петрол“, „Петрол“ д.о.о. и пословнице АМСС, „Технокопа“ и Савеза возача Србије.

ЈП “Путеви Србије“ апелује на возаче да на пут крену одморни, да поштују саобраћајну сигнализацију, посебно ограничења брзине и прилагоде брзину кретања условима на путу.

ЈП „Путеви Србије“ свим учесницима у саобраћају жели срећан пут!

Видео са изјавом о појачаном раду Сектора за наплату путарине можете преузети на линку:

- 10.04.17. Појачан рад Сектора за наплату путарине за предстојеће празнике - изјава Николина Арбутина

ЈП "Путеви Србије"

Булевар краља Александра 282
Поштански фах 17, 11050 Београд 22
пак 149602