• Од 28.05.2018.године до 01.06.2018.године, од 07.00 до 17.00 часова, радови на фрезовању и машинском крпљењу асфалтног коловоза на деоници Чачак-Паковраће(Марковица)-Асановац, уз наизменично пропуштање возила.
• Од 28.05.2018.године до 13.06.2018. године, радови на појачаном одржавању, на деоници од петље Ражањ до надвожњака за Житковац код Алексинца, ауто-пут Ниш-Београд. У току извођења радова саобраћај ће се одвијати једном, слободном саобраћајном траком.
• У току су радови на рехабилитацији моста на деоници Ђуринци – Сопот, Улица Милослава Влајића.За време извођења радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила. Планирано је да се радови изводе у више фаза, са крајњим роком до 01.08.2018. године.
• Дана, 28.05.2018. године, од 07.00 до 16.00 часова, радови на постављању индуктивних петљи у коловоз, деоница Нови Пазар (Бања)-Нови Пазар, уз наизменично пропуштање саобраћаја.
• У току су радови на рехабилитацији деонице Коњевићи – Чачак (Дракчићи), обилазница Чачка, преко пруге и Булевара Драгише Мишовића, поред „Рода" центра. Током трајања радова, саобраћај ће се одвијати према следећем режиму:Саобраћај из правца Ужица према Београду одвијаће се преко постојећег надвожњака у једном смеру, уз повремено пропуштање теретног и аутобуског саобраћаја из правца Београда ка Ужицу, што ће бити регулисано привременим семафорима. Путнички саобраћај из правца Београда ка Ужицу кретаће се од искључења на петљи после моста на Западној Морави (петља за индустријску зону), улицама Николе Тесле, Кулиновачко поље Потес 4, Раденка Јањића, улица Драгише Мишовића (државни пут II А реда бр.179) булеваром Ослобођења и назад на обилазницу око Чачка. Теретни и аутобуски саобраћај из правца Београда ка Ужицу, као што је наведено, иде преко надвожњака уз наизменично пропуштање са саобраћајем из правца Ужица ка Београду који ће имати приоритет. Алтернативни правац за путнички саобраћај из правца Београда ка Ужицу је од петље у Коњевићима кроз град Чачак. Радови ће се изводити по фазама, до 29.08.2018. године
• Деоница Топола-Рудник, радови на периодичном одржавању уз наизменично пропуштање возила, до 01.06.2018.године, уколико временски услови то дозволе. На снази је забрана кретања возила чија укупна маса прелази 3,5т.
• Нема задржавања возила на наплатним станицама на ауто-путевима у Републици Србији.
• Према информацијама Управе граничне полиције у 13.15 часова, на граничном прелазу Батровци теретна моторна возила, на излазу, чекају 60 минута. На осталим граничним прелазима нема задржавања.