13.02.2019. Сервисне информације - 08.30

• Деоница пута Стопања – Витково – Брус – Брзећа, саобраћај у прекиду због снега и јаког ветра. Екипе путара су на терену.
Јавност ће бити благовремено обавештена о нормализацији саобраћаја на наведеном путном правцу.
Саветује се возачима да без зимске опреме и ланаца не крећу на пут, а уколико се одлуче на путовање, треба да возе заиста опрезно и пажљиво.
• На територији Ваљева: Дивци-Словац постоји опасност обрушавања камена на пут. На деоници су постављени саобраћајни знаци за опасност од одрона и ограничење брзине на 20 km/h. Ваљево-Каона, у месту Бачевци постоји опасност од обрушавања камена на пут. На деоници су постављени саобраћајни знаци за опасност од одрона, сужење коловоза са леве стране, односно десне стране као и ограничење брзине на 20 km/h.
• На петљи „Ковилово“, на коловозној траци за смер Панчевачки пут („Београд штампарија“) – Земун (Батајница), 13.02.2019. године, започеће извођење радова на санацији дилатационе спојнице. У првој фази радова, биће затворена уливна саобраћајна трака на петљу „Ковилово“, за возила која се крећу Зрењанинским путем из смера Београда (Борче) ка Земуну (Батајници, ауто-путу Е-75).
Возила из смера Борче ка Земуну (Батајници), на петљи „Ковилово“, преусмераваће се у смеру ка Панчеву, а затим на петљи код спортског центра Ковилово искључиваће се са државног пута I Б реда број 13 и затим поново укључивати на државни пут за смер ка Земуну, односно Батајници
• На територији Зајечара ситни одрони, дуж нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима највише их има на Ђердапској магистрали где су одрони најизраженији, саветује се опрезна вожња и придржавање саобраћајне сигнализације, која обавештава о одронима.
• Нема задржавања возила на наплатним станицама на ауто-путевима у Републици Србији.
• Према информацијама Управе граничне полиције у 07.15 часова:
- на граничном прелазу Хоргош, на излазу, задржавање за теретна моторна возила је 360 минутa,
- на граничном прелазу Батровци, на излазу, задржавање за теретна моторна возила jе 180 минута,
- на граничним прелазима Бачка Паланка и Богојево, на излазу, задржавање за теретна моторна возила је 120 минута,
- на граничним прелазима Kaлебија и Шид, на излазу, задржавање за теретна моторна возила је 60 минута.
На осталим граничним прелазима нема задржавања возила.

 

 

 

 

 

 


Štampa   El. pošta
• Ступањем на снагу новог закона о безбедности саобраћаја на путевима пооштрена је казнена политика за велики број прекршаја у саобраћају, стога апелујемо да сви учесници у саобраћају, због своје безбедности и безбедности других учесника у саобраћају, поштују саобраћајне прописе и прилагоде брзину кретања условима на путу.