13.02.2019. СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ - 17.54

• Деоница пута Стопања – Витково – Брус – Брзећe, је проходна и саобраћај је нормализован, након што је била у прекиду због ветра и снежних наноса.
Прилази зимским туристичким центрима су проходни.

• Постоји могућност појаве магле на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима преко река.
Магле има на следећим путним правцима:
Вратарница - Књажевац - Сврљиг (Попшица)
Бољевац - Књажевац
Стопања - Витково - Брус - Брзеће - Граница ПЗП Крушевац/Нови Пазар

• Део ауто-пута E-75, од петље ,,Ласта“ према аеродрому ,,Никола Тесла“, у смеру ка Шиду - 13.02.2019. године, од 18.00 до 22.00 часа, радови на замени неисправних лед светиљки. Радови ће се изводити у покрету, у претицајној саобраћајној траци.
• Петља „Ковилово“, коловозна трака за смер Панчевачки пут („Београд штампарија“) – Земун (Батајница), 13.02.2019. године, започеће извођење радова на санацији дилатационе спојнице. У првој фази радова, биће затворена уливна саобраћајна трака на петљу „Ковилово“, за возила која се крећу Зрењанинским путем из смера Београда (Борче) ка Земуну (Батајници, ауто-путу Е-75).
Возила из смера Борче ка Земуну (Батајници), на петљи „Ковилово“, преусмераваће се у смеру ка Панчеву, а затим на петљи код спортског центра Ковилово искључиваће се са државног пута I Б реда број 13 и затим поново укључивати на државни пут за смер ка Земуну, односно Батајници.
• Деоница Бубањ поток - тунел „Стражевица, кружна раскрница Ресник, радови на санацији коловоза 13/14.02.2019. године, у периоду од 20.00 до 05.00 часова, 14.02.2019. године и 15.02.2019. године у периоду од 07.00 до 17.00 часова.За време извођења радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила.

• Нема задржавања возила на наплатним станицама на ауто-путевима у Републици Србији.
• Према информацијама Управе граничне полиције у 17.15 часова:
- на граничном прелазу Хоргош, на излазу, задржавање за теретна моторна возила је 480 минута,
- на граничном прелазу Келебија, на излазу, задржавање за теретна моторна возила је 60 минута,
- на граничном прелазу Батровци, на излазу, задржавање за теретна моторна возила је 420 минута,
- на граничном прелазу Бачка Паланка, на излазу, задржавање за теретна моторна возила је 360 минута,
- на граничном прелазу Шид, на излазу, задржавање за теретна моторна возила је 180 минута.
На осталим граничним прелазима Републике Србије нема задржавања.


Štampa   El. pošta
• Ступањем на снагу новог закона о безбедности саобраћаја на путевима пооштрена је казнена политика за велики број прекршаја у саобраћају, стога апелујемо да сви учесници у саобраћају, због своје безбедности и безбедности других учесника у саобраћају, поштују саобраћајне прописе и прилагоде брзину кретања условима на путу.