01.02.2021. Измене режима саобраћаја на државним путевима, као последице временских непогода - изливање река, одрони и клизишта

 На делу државног пута I Б реда број 39, између насељених места Крушевица и Бољаре (на км 54+400), на деоници Свође-Власотинце, Боњинце- адм. линија АП КиМ (Мутиводе), саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила, након обуставе услед одрона. Постављена је привремена саобраћајна сигнализација.

 

 

На државном путу I Б реда број 24, на деоници Баточина - Крагујевац, код Никшићког брда, за саобраћај је затворена десна коловозна трака у дужини од 1,5 km, у смеру ка Крагујевцу, због потребе за извођењем радова на санацији клизишта на km 13+870.

На наведеној деоници саобраћај се одвија левом коловозном траком двосмерно. Саобраћај из смера Баточине ка Крагујевцу, преусмерен је на претицајну саобраћајну траку супротног смера Крагујевац - Баточина.

Из оба смера саобраћај је каналисан и успорен са максималне дозвољене брзине кретања од 100 km/h на сада дозвољену брзину од 60 km/h и одвија се сходно постављеној саобраћајној сигнализацији.

Планирани рок завршетка радова је 29.04.2021. године, уколико временски услови то дозволе. Молимо учеснике у саобраћају да поштују ограничење брзине и постављену саобраћајну сигнализацију, као и да прилагоде брзину кретања условима на путу.

 

Нормализован саобраћај на државном путу I Б реда број 39, на деоници Бабушница (км 24+028) - Велико Боњинце (41+281), након обуставе услед изливања реке Лужнице на км 29+450 (село Горчинци).

На државном путу II А реда број 170 (км 33+550), у месту Вујиновача, на превоју Дебело брдо, саниран одрон. Саобраћај се одвија нормално.

Нормализован саобраћај на државном путу II А реда број 232, на деоници Предејане - Црна Трава, као и на државном путу II Б реда број 439, на деоници Састав Река - Стрезимировци, након што је уклоњено дрвеће које је пало на пут. 

Нормализован саобраћај на државном путу II А реда број 221, на деоници Књажевац – Кална (Клисура Коренатац), након санације одрона.

Нормализован саобраћај на делу државног пута II A реда број 223, на деоници Трнско Одоровце - Суково, након санације одрона. 

На  државном путу II А реда број 231, на деоници Свође-Црна Трава, нормализован је саобраћај након што је уклоњено дрвеће које је пало на пут.


Штампа