Министар Момировић обишао клизиште Дубоко

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић обишао је јуче заједно са в.д. директора ЈП „Путева Србије“ Зораном Дробњаком, замеником градоначелника Београда Гораном Весићем, директором ЕПС-а Милорадом Грчићем и представницима општина Обреновац и Чукарица клизиште Дубоко на путу Београд–Обреновац.

Том приликом министар је поручио да ће клизиште, које је једно од највећих у Европи, бити потпуно санирано у наредне четири године и да вредност тог пројекта сигурно неће бити мања од 100 милиона евра.

„Морамо то да завршимо у наредне четири године и да сваке године Влада издваја за тај пројекат најмање 20 милиона евра, како бисмо инвестирали у Београд и Обреновац и у њихову још бољу повезаност“, рекао је Момировић и истакао да ће санирањем клизишта на деоници на којој се налази траса саобраћајнице Барич–Дубоко–Умка–Остружница бити решен вишедеценијски проблем за око 200.000 становника.

Помоћник градоначелника Београда Весић је рекао да је Влада Србије прошле године одвојила средства за то да се расели 55 кућа на клизишту,тако да је први корак урађен, да је следећи пројектовање и након тога изградња.


Штампа