Министар Момировић: Проходни сви аутопутеви и путеви I и II реда у Републици Србији

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктурре Томислав Момировић, са в.д. директора ЈП ”Путеви Србије” Зораном Дробњаком и сарадницима, обишао је путну базу зимске службе у Врчину. Министар Момировић је пожелео срећне новогодишње и божићне празнике путарима и захвалио им се на уложеном труду и раду, јер, како је рекао, "сви су радили током празника, без предаха и то веома добро свој посао".

"Сви аутопутеви, као и други путеви I и II реда у Србији су проходни иако снег све време пада" изјавио је Момировић, и апеловао на кориснике путева да схвате да ЈП ”Путеви Србије” одржава 15.700 km путева и да заједно са Министарством пружа подршку и локалним самоуправама када се очисте приоритетне саобраћајнице.

Министар Момировић jје апеловао на возаче да не крећу на пут без одговарајуће зимске опреме, посебно на возаче теретних возила, јер је управо због њих било највише застоја у саобраћају на деоницама на којима је снег.

В.д. директора ЈП ”Путеви Србије” Зоран Дробњак је изјавио да путари раде непрестано и да је нормализован саобраћај на делу аутопута код места Црвена Река, на источном краку Коридора 10, где је саобраћај у возној траци био у прекиду неколико сати. Дробњак је додао да саобраћај на том делу није био потпуно обустављен, већ се одвијао претицајном траком.

Руководилац Зимске службе у ЈП ”Путеви Србије” и извршни директор Сектора за одржавање државних путева I и II реда Зоран Стојисављевић, објаснио је да је на том месту због веће количине воде дошло до просипања материјала на објекту у изградњи на делу аутопута код Црвене Реке.

Видео материјал са изјавама и видео снимцима базе зимског одржавања можете преузети са линка: Министар Томислав Момировић у посети путној бази ЈП ”Путеви Србије” у Врчину


Штампа