Промоција едукативних кампања ЈП „Путеви Србије“

Премијерним приказивањем видео спотова „Не вози зауставном траком, не заустављај живот" и „Знак значи живот" у присуству министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислава Момировића, начелника Управе саобраћајне полиције Славише Лакићевића, в.д. директора Зорана Дробњака, дирeктора предузећа „Коридори Србије" Александра Антића, сарадника, стручњака за безбедност у саобраћају и креативних тимова, на презентацији организованој у хотелу „Метропол" у Београду, 13.05.2022.г. званично су почеле две нове едукативне кампање ЈП ,,Путеви Србије" намењене повећању безбедности возача и других учесника у саобраћају које упозоравају на опaсност вожње зауставном траком на аутопуту и на опасности изазване уништеном или украденом саобраћајном сигнализацијом.

ЈП „Путеви Србије“ наставља у континуитету да спроводи активности у вези са унапређењем безбедности саобраћаја и системски делује на подизање нивоа свести учесника у саобраћају спровођењем две нове кампање:

„Не вози зауставном траком, не заустављај живот“


Да ли сте знали?

  • У Републици Србији у саобраћајним незгодама годишње живот изгуби више од 500 лица;
  • Србија је у претходне три године изгубила више од 120 лица у саобраћајним незгодама на аутопутевима;
  • За последњих пет година на аутопутевима у зауставној траци изгубљено је више од 20 живота

Едукативном кампањом „Не вози зауставном траком, не заустваљај живот“, ЈП „Путеви Србије“ жели да утиче на понашање возача на аутопутевима и пробуди свест о о значају и употреби зауставне траке. Ова кампања се спроводи како би се утицало на понашање возача који непрописно користе зауставну траку на аутопуту и има за циљ да промени њихов начин понашања како би зауставну траку ослободили за кретање возила под ротацијом.

„Знак значи живот“

Да ли сте знали?

  • На путевима у Републици Србији, у последње 4 године оштећено је или украдено преко 25.000 саобраћајних знакова и (делова) опреме;
  • Вредност украдене и оштећене саобраћајне сигнализације и опреме у последњих 5 година износи преко милион евра;

Едукативном кампањом „Знак значи живот“, ЈП „Путеви Србије“ жели да укаже на утицај оштећене, покрадене саобраћајне сигнализације и опреме на безбедност у саобраћају и апелује на све оне који уништавају, краду или на други начин оштећују саобраћајну сигнализацију да то не раде јер се тако могу спречити саобраћајне незгоде.

Водећи се тезом да се незгоде на путевима могу спречити, ЈП „Путеви Србије“ ће системски деловати на подизање нивоа свести учесника у саобраћају.У ту сврху припремљени су едукативни видео и радио спот, објаве за друштвене и социјалне мреже, информативни флајери и постери...

Промоција: 13.05.22. Промоција едукативних кампања ЈП ”Путеви Србије”

Спотови: Едукативне кампање ЈП ”Путеви Србије”

Основни циљ спровођења едукативних кампања је подизање свести о проблемима страдања у саобраћају, односно скретање пажње јавности на значај и могућности унапређења нивоа безбедности саобраћаја, као и смањење нивоа страдања у саобраћају кроз едукацију свих учесника у саобраћају.

Будите одговорни према себи и другима

„Не вози зауставном траком, не заустављај живот“

„Знак значи живот“

ЈП ”Путеви Србије”


Штампа