ПУТЕВИ СРБИЈЕ: ДОБИЈЕНА БИТКА ЗА ЖИВОТ НА НАПЛАТНОЈ РАМПИ ПРЕДЕЈАНЕ

Био је то уобичајени радни дан на наплатној станици „Предејане“, четвртак, 19. септембар. Возила кроз наплатну станицу пролазила су без  задржавања и саобраћај се редовно одвијао.

Четрдесетогодишњи Далибор Трајковић, инкасант, као и сваког радног дана дошао је на посао, обукао униформу и започео свој рад у другој смени. Двадесетак минута касније зачуо је паничан позив у помоћ из путничког аутомобила страних регистарских таблица које се зауставило испред наплатне станице. 

Трчећи је пришао возилу и изнео човека које је било без свести у врло тешком здравственом стању и започео реанимацију масажом срца и вештачким дисањем. Колегиница Јелена Стошић одмах је позвала Хитну медицинску помоћ. До доласка лекарске екипе из Лесковца, Далибор Трајковић и Јелена Стошић су, уз телефонске савете докторке Иване Станковић, успели да поврате свест и пулс угроженом човеку и адекватно га збрину до доласка екипе Хитне помоћи.

Yilmaz Mustafа, немачки држављанин турског порекла, како смо касније сазнали,  доживео је срчани удар, али уз Далиборову и Јеленину брзу реакцију и адекватно знање за пружање прве помоћи, добијена је битка за живот.

Треба нагласити да је по налогу извршног директора Сектора за наплату путарине, Миленка Цаковића, у свакој смени на свим наплатним станицама увек присутно по једно  лице које је успешно завршило обуку за пружање прве помоћи и противпожарну заштиту.

На наплатној станици „Предејане“, 19. септембра у другој смени, био је то  Далибор Трајковић.

Хуманост и храброст Далибора Трајковића, његова одговорност према људском животу, брига за безбедност учесника у саобраћају, као и спрeмност да примени стечено знање са обука, чини поносним све запослене ЈП „Путеви Србије“.   

ЈП „ПУТЕВИ СРБИЈЕ“

 

Штампа