СВИ СРПСКИ ПУТЕВИ ПРОХОДНИ

ЈП „Путеви Србије" обавештава јавност да аутопутеви и сви државни путеви првог и другог реда, као и прилази граничним прелазима и планинским центрима су проходни за саобраћај.

Тренутно је на снази је III степен ангажовања радне снаге, механизације и опреме која је ангажована на чишћењу снега и леда како би обезбедили нормално одвијање саобраћаја на мрежи државних путева.
Наглашавамо да ангажованост механизације, може бити и већа у случајевима појаве елементарних непогода и степена њихове јачине, а путари су спремни да реагују у складу са развојем ситуације на терену.
Због интензивних снежних падавина, на појединим државним путевима I и II реда на територији Ужицa, Ваљева, Новог Пазара и Крушевца на снази је обустава саобраћаја за теретна моторна возила.

Скрећемо пажњу јавности да велики проблем у одвијању саобраћаја праве теретна возила и шлепери и њихови несавесни возачи који су на пут кренули без зимске опреме односно са летњим и неисправним пнеуматицима.

ЈП „Путеви Србије" апелује на возаче да не крећу на пут без зимске опреме и ланаца који су обавезни у брдовитим и планинским теренима, као и да поштују ограничења брзине и исту прилагоде условима на путу.


Штампа