04.08.20. Обилазак радова на рехабилитацији аутопута на деоници Ниш-Мерошина

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић и в.д.директора ЈП „Путева Србије” Зоран Дробњак су данас обишли радове на рехабилитацији аутопута на деоници Ниш-Мерошина.

Том приликом министарка Михајловић је рекла да се годишње издваја више од 160 милиона евра за одржавање и рехабилитацију путева у Србији и додала да је за ову годину планирана рехабилитација 191 км аутопута и да је до сада завршено 140 км. 

„Саобраћај јесте смањен, као и приходи „Путева Србије“, али ми морамо да водимо рачуна о својим путевима и да се спремамо за све наредне године. Нема дела Србије у ком се не ради. Раде се и велики пројекти, сва градилишта су отворена и то је важно за наш привредни раст”, рекла је она. 

Михајловићева је подсетила и да су резултати у грађевинарству у другом кварталу ове године одлични, те да бележимо за 10 одсто више запослених у односу на исти период прошле године, и то највише у железничким и путарским пројектима, 14 одсто. 

Начелница Нишког округа Драгана Сотировски је истакла да је ова рехабилитација аутопута важна јер води даље ка југу и поспешиће туризам у овом крају. „Радујемо се и градњи аутопута од Ниша до Мердара, јер је то значајно за даљи развој свих градова и општина у овом делу Србије”, додала је. 

Директор Дробњак је изјавио да се тренутно рехабилитује деоница дуга 5,6 км и да ће радови бити готови за десетак дана. „Такође, радићемо и деоницу од Ражња до Алексинца дугу 23 км из кредита ЕБРД”, најавио је Дробњак. 

Видео: https://www.putevi-srbije.rs/index.php/sr/galerija/video-galerija/04-08-20-obilazak-radova-na-rehabilitaciji-autoputa-na-deonici-ni%C5%A1-mero%C5%A1ina


Штампа