04.10.19. САОПШТЕЊЕ

Поводом најављеног протеста житеља градске Општине Сурчин у недељу у Јакову, због наводних проблема “изазваних лошим планирањем приступних саобраћајница и прикључница на ауто-пут”, ЈП “Путеви Србије” обавештава јавност и грађане градске Општине Сурчин да постоји потврђен Урбанистички пројекат за потребу изградње приступних саобраћајница на ауто-пут “Милош Велики”, који између осталог предвиђа и изградњу прикључка на ауто-пут у насељу Јаково у оквиру изградње деонице Нови Београд-Сурчин.

Прикључак за Јаково који се налази на деоници Сурчин-Обреновац биће изграђен у оквиру изградње деонице Нови Београд-Сурчин за коју је потписан комерцијални уговор и чија изградња почиње у марту 2020. године.

На основу закључка Комисије за стручну контролу овог пројекта, која је прегледала документацију, Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре издало је потврду да Урбанистички пројекат није у супротности са просторним планом ауто-пута Е-763, просторним планом градске Општине Сурчин као и са одредбама Закона о планирању и изградњи, што ће омогућити да се изгради приступна саобраћајница коју су потписивањем петиције тражили мештани седам села градске Општине Сурчин.

На тај начин биће омогућено да и становници насеља Јаково добију прикључак на ауто-пут “Милош Велики”, а од градске Општине Сурчин очекујемо да информише становнике овог насеља о досадашњим и планираним активностима на изградњи прикључка за ауто-пут “Милош Велики”.


Штампа