06.07.20. Инфраструктурни радови у Златиборском округу

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић и в.д. директора Зоран Дробњак обишли су данас клизиште у месту Овчиње на државном путу који Бајину Башту повезује са Ваљевом, у присуству начелника Златиборског округа Бобана Перишића и председника општине Бајина Башта Радомира Филиповића.

Део пута на правцу Ваљево - Рогачица - Бајина Башта се одронио 22. и 23. јуна због воде и клизишта.

“Неће нико остати одсечен од света. У овом тренутку још око 120 км путева на територији Србије је и даље непроходно због поплава. Процене су да се ради о штети од око три милијарде динара. Све што надаље будемо радили трајаће најмање 50 година, мењали смо и законе како би оно што се сада гради било обезбеђено од поплава”, рекла је министарка Михајловић и нагласила да једино заједно можемо да решимо сваки проблем који нас као државу и друштво задеси и „држава ће дати све од себе да свако клизиште, мост, пут поправи”.

В.д. директора Зоран Дробњак рекао је да ће деоница бити завршена за три и по месеца: „Чека нас озбиљан посао. Најпре ћемо урадити нови потпорни зид како би се потом и саобраћајница обновила. Треба нам месец и по дана за пројекат и још два за реализацију”.

Начелник Округа и председник Општине, Перишић и Филиповић захвалили су се потпредседници Владе и директору „Путева Србије“ на помоћи и брзој реакцији.

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић је најавила нове инфраструктурне пројекте: „Следеће године радиће се тунел кроз Кадињачу, као и мост Скелани и за то су обезбеђене гаранције у државном буџету.“

“Настављамо и рад на изградњи аутопута ка Босни и Херцеговини, од Пожеге до Котромана. Учинићемо све да овај крај има оно што му је најпотребније, а то је инфраструктура, да људи могу да раде и остају да живе ту са својим породицама”, рекла је Михајловићева.


Штампа