06.07.20. Улагања у путеве у Моравичком округу

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, в.д. директора Зоран Дробњак,  посетили су данас територију општине Ивањица, која је претрпела највећа оштећења током јунских поплава.

У присуству  председника општине Зорана Лазовића и начелника Моравичког округа Слободана Јоловића обишли су клизиште Бук на државном путу I Б реда број 30 и место Клисура на државном путу I Б реда број 21 Ариље - Ивањица.

Михајловићева је рекла да је обезбеђен новац из буџета државе и да ће у сарадњи са „Путевима Србије“ у наредним месецима све бити санирано.

„Прегледаћемо све, укључујући и два моста у Ивањици и заједно са „Путевима Србије локалном заједницом и извођачима ћемо све поправити”, истакла је министарка Михајловић и објаснила: „Најпре ћемо у наредних месец и по урадити пројекте, а потом их и реализовати. Финансираћемо све из буџета државе јер смо свесни да локалне самоуправе немају довољно новца ни за одржавање путева, а камоли када се овакве ситуације десе.“

В.д. директора Зоран Дробњак изјавио је да на основу договора са Општином 26 локација треба да се среди и нагласио да ће радови бити интензивни:

„У питању је велика вредност, око 980 милиона динара, и крећемо одмах да радимо. Гледаћемо да што више тога урадимо до краја ове године, а остатак почетком наредне”.

Министарка Михајловић истакла је да је Моравички округ у претходних неколико година имао највећа улагања у путну инфраструктуру: „Инвестирали смо 6,5 милијарди динара само у одржавање путева. Почели смо и радове на једној од најтежих деоница Прељина - Пожега, а радиће се и ка Црној Гори”.

Начелник округа Слободан Јоловић и председник ивањичке општине Зоран Лазовић захвалили су се председнику Србије и Влади на свему што чине за Моравички округ:

„На територији Моравичког округа до сада је уложено и улаже се преко милијарду евра. Пре свега, реч је о мрежи аутопутева која води из Чачка према Београду, Крушевцу, Нишу, Грчкој и Бугарској, али и Бољарима тј. Црној Гори. Редовна су улагања и у изградњу и одржавање локалних путева. Штете које смо претрпели од елементарних непогода од 2014. до сада не бисмо могли да надокнадимо без помоћи државе”, рекао је Јоловић.


Штампа