07.05.20. Рехабилитација 200 км аутопутева – обилазак радова на деоници Појате - Ражањ

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић са в.д. директора ЈП "Путеви Србије" Зораном Дробњаком и извођачима, обишла је радове на рехабилитацији деонице аутопута Београд-Ниш између Појата и Ражња.

Михајловићева је изјавила да се у овом тренутку изводе радови на рехабилитацији аутопута на три локације, да се сви у ресору припремају за повећање саобраћаја којег ће, како се очекује, у наредним месецима бити и додала да је на највећим инфраструктурним пројектима у Србији ангажовано 4.200 радника.

Истовремено, изразила је задовољство што су радови на одржавању путева кренули одмах на почетку грађевинске сезоне.

Зоран Дробњак, в.д. директора ЈП "Путеви Србије" је нагласио да ће се ове године обављати радови на рехабилитацији око 200 км аутопутева, вредности око пет милијарди динара и да су средства за одржавање и рехабилитацију путева добијена захваљујући Влади Србије и Министарству, тако да ће се радити и код Суботице, Ниша, Дољевца и Мерошине.

На деоници коју је обишао са Потпредседницом Владе Србије и министарком Михајловић, објаснио је Дробњак, у току је рехабилитација аутопута у дужини од 13 км, вредности око 350 милиона динара која ће бити готова крајем маја и нагласио да се рехабилитација те деонице није радила више од 25 година.

Видео материјал са изјавама и покривалицом можете преузети на линку: https://www.putevi-srbije.rs/index.php/sr/galerija/video-galerija/07-05-20-rehabiltacija-200-km-autoputeva-obilazak-radova-na-deonici-pojate-razanj.


Штампа