08.05.19. Проф. др Зорана Михајловић у обиласку радова на сектору 5 Обилазнице око Београда

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Проф. др Зорана Михајловић, амбасадорка Кине Чен Бо и в.д. директора ЈП ,,Путеви Србије" Зоран Дробњак са представницима извођача су 08.05.2019.г. обишли радове на Обилазници око Београда, сектор 5 на деоници: мост на Сави код Остружнице - Бубањ поток.

„После 30 година назире се завршетак београдског саобраћајног прстена, да Београд буде као многе друге европске престонице. Неће бити лако, али важан је резултат јер је обилазница важна и за Србију и за повезивање са регионом, јер данас имамо око 20 милиона возила више на нашим ауто-путевима у односу на пре неколико година”, рекла је Михајловићева после обиласка радова у левој цеви тунела Стражевица.

В.д. Директора ЈП ,,Путеви Србије” Зоран Дробњак објаснио је да је сектор 5 деоница која повезује део од Орловаче до тунела Стражевица и оценио да извођаче чека тежак посао.

„Имамо да урадимо осам мостова, четири тунела, имамо и један мањи тунел Бубањ поток од 300 - 350 метара ", рекао је Дробњак и додао да је ова деоница важна за растерећење саобраћаја у Београду, јер обилазницом дневно просечно прође око 15.000 путничких и око 2.000 теретних возила.

Потпредседница Михајловић је додала да очекује да радови буду завршени у предвиђеном року и за 17.мај најавила почетак радова на ауто-пута Прељина-Пожега на Коридору 11.