08.06.20. У путеве Западнобачког округа уложено 1,2 милијарде динара

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, током посете Сомбору, са градоначелницом Душанком Голубовић и в.д. директора ЈП “Путеви Србије” Зораном Дробњаком и сарадницима, обишла је и рехабилитовану дeоницу државног пута I Б реда број 15 од Сомбора ка Бачком Брегу.

Михајловићева је изјавила да се Србија се из године у годину мења и да за Владу Србије нема малог и великог пута јер је сваки километар пута важан.  Министарка Михајловић је истакла да је у претходне четири године у Западнобачки округ уложено 1,2 милијарде динара у путева, што ће се и наставити. Министарка Михајловић је најавила нови инвестициони циклус и пројекат рехабилитације пет хиљада километара путева,  тако да ће се у Западнобачком округу реконстурисати преко 300 км путева.

„Овај пут је важан јер ће допринети даљем повезивању људи, посебно грађана Сомбора и Баје као и због граничног прелаза Бачки Брег који треба да прими теретни саобраћај преко пет тона“, додала је министарка Михајловић.  

Очекујемо се да до краја године буде завршена пројектно-техничка документација за брзу саобраћајницу Сомбор-Kикинда дужине 175 км, процењене вредности око 835 милиона евра истакла је Михајловић и додала да се ради о важном путу који ће повезати Румунију, Мађарску и Србију и допринети развоју индустрије у том делу Србије.

В.д. директора ЈП „Путеви Србије“ Зоран Дробњак је изјавио да је рехабилитација деонице пута дужине 14 км, у вредности од 315 милиона динара завршена у новембру и да је та  саобраћајница изузетно важна јер може да преузме теретни саобраћај.  Дробњак је додао да ЈП „Путеви Србије“ рехабилитују  пут од Kуле до Врбаса и да су планирани и радови на деоници Kула-Сомбор.

Видео: https://www.putevi-srbije.rs/index.php/sr/galerija/video-galerija/08-06-20-obilazak-deonice-puta-sombor-ba%C4%8Dki-breg


Штампа