10.01.19. Путеви Србије: 1800 путара на терену

ЈП „Путеви Србије" обавештава јавност да се саобраћај на државним путевима одвија отежано због лоших временских услова и нових снежних падавина, појаве местимичне поледице и магле.

1800 путара са свим расположивим машинама и камионима за посипање и чишћење снега је на терену 24 часа, чинећи све да се саобраћај неометано одвија.

Располажемо са довољним количинама соли, каменог агрегата и ризле као и хладне асфалтне масе за санацију ударних рупа.

Посебну пажњу при организацији зимског одржавања државних путева I и II реда поклањамо: мосту "Газела", превоју Бубањ Поток, Бегаљичком Брду, превоју "Мечка", Честобродици, Златибору, Попадији, Тресибаби, Светињи, успону Рушањ и Рудник на Ибарском путу, превојима на Фрушкој Гори (Иришки Венац и Банстол), мосту Бешка, превоју Јарам на путу Брзеће - Копаоник и другим.

Државни путеви трећег приоритета односно Ц категорије одржавања (локални и сеоски путеви) чисте се тек након што се у потпуности очисте државни путеви првог и другог приоритета односно А и Б категорије одржавања.

ЈП „Путеви Србије" апелује на све учеснике у саобраћају да без преке потребе не крећу на пут, а уколико крену да обавезно имају зимску опрему и ланце у брдовитим и планинским теренима, као и да поштују ограничења брзине и исту прилагоде условима на путу.

Детаљне информације о стању, евентуалним забранама, одронима, магли, леду и превојима на критичним деоницама, на државним путевима Републике Србије у реалном времену, свакодневно у 6:00 и 18:00 часова, а у случају ванредних околности и чешће, можете наћи на интернет презентацији ЈП „Путеви Србије", на линку: http://www.putevi-srbije.rs/index.php/sr/izve%C5%A1taj-zimske-slu%C5%BEbe