10.07.20. Обилазак Борског округа и Мајданпека

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић је са в.д. директора ЈП „Путеви Србије” Зораном Дробњаком посетила Мајданпек и са председником општине Драганом Поповићем, начелником Борског округа Владимиром Станковићем обишла рехабилитовани државни пут I Б реда број 33 Кучево-Мајданпек, као и мост Дебели луг који је урушен у јунским поплавама. 

Михајловићева је и овом приликом поновила да грађевинари неуморно раде од самог почетка грађевинске сезоне, без обзира на пандемију.

Министарка је изјавила да иако природу понекад укротимо оним што направимо, понекад не можемо да утичемо на оно што нам она донесе и овог пута су то биле велике штете у јунским поплавама причињене у више округа у Србији. Михајловићева сматра да је важно за све грађане Србије да знају да ће Влада Србије и њено министарство, заједно са ЈП „Путеви Србије“све разрушено у поплавама поправити до краја грађевинске сезоне,

Потпредседница Владе Србије је истакла да ће и мост Дебели луг, на државном путу II А реда број 164 , бити поправљен најкасније за два и по до три месеца,  као и  да ће од понедељка, 13.07.2020.год. пут ка Жагубици бити проходан јер је за потребе грађана и саобраћајне комуникације, поред тог моста  направљена девијација.

Министарка Михајловић је најавила за овај крај такође важне брзе саобраћајнице које ће почети да се граде следеће године и објаснила да се током 2020. године ради пројектно-техничка документација за 350 км брзих саобраћајница вредности око 1,5 милијарди евра, веома битних за подручеје Пожаревца, Великог Градишта, Голупца, Доњег Милановца, Брзе Паланке, Кладова, али и Параћина, Зајечара и Неготина.

В. д. директора ЈП "Путеви Србије" Зоран Дробњак изјавио је да је доста уложено у овај део Србије и да ће „Путеви Србије“, заједно са Владом, наставити даља улагања, а проблеме који се јављају решавати благовремено, као и до сада.

Начелник Борског округа Владимир Станковић рекао је да је држава у протеклих годину и по дана, у тај округ уложила преко 10 и по милијарди динара у различите инфраструктурне пројекте, као и да Влада и ресорно министарство имају одличну сарадњу са свим окрузима и локалним самоуправама, захаљујући се на великој помоћи која је свима пружена.

Председник општине Драган Поповић изјавио је да санирање причињене финансира Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и  ЈП „Путеви Србије“, да грађани очекују да ће убрзо све бити готово и шта нема сумње јер постоји одлична сарадња општине и министарства и ЈП "Путеви Србије" у свим претходним годинама и истакао да је, након 50 година неулагања, потпуно санирано 26 км пута до Кучева као и да се ради и на другим локалним путевима.

Видео материјал можете погледати на следећем линку: www.putevi-srbije.rs/index.php/галерија/видео-галерија/10-07-20-обилазак-борског-округа-и-мајданпека


Штампа