11.08.20. Обилазак радова на изградњи полетно-слетне стазе аеродрома у Прањанима и меморијалног комплекса „Халијард“

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић и в.д. директора ЈП „Путеви Србије“ Зоран Дробњак су данас обишла радове на изградњи полетно-слетне стазе аеродрома у Прањанима и уређењу меморијалног комплекса „Халијард“.

Министарка Михајловић је истакла да на овај начин још једном не само да показујемо пријатељство два народа, америчког и српског, већ да треба да будемо поносни на народ овог краја који је у тешким годинама 1944. и 1945. чувао, лечио и помогао у евакуацији савезничких пилота.

Михајловићева је најавила да ће Горњи Милановац ускоро добити прикључак на аутопут „Милош Велики" и да ће пројектна документација бити готова до краја године. Та инвестиција ће нас коштати 17,5 милиона евра.

Реч је о модерном путу са две траке у дужини од 10 километара од Горњeг Милановца до петље Таково, с тим што ће у дужини од пет километара бити урађен потпуно нови пут који неће ићи кроз град.

Такође, министарка је навела да ће аутопут од Прељине до Пожеге бити готов до децембра 2021.г. и подсетила да је та деоница дуга 30 км и кошта 450 милиона евра истакавши велику важност пута за развој ове области Србије. „Годишње се улаже око милијарду динара само у одржавање путева у овом делу Србије. Не сме ниједан део Србије да буде заборављен и зато почињемо нови пројекат 5.000 км путева које ћемо реконструисати у Србији следеће године, а само у овом делу радиће се око 200 км локалних путева ", додала је.

Директор Зоран Дробњак овом приликом је најавио да ће захваљујући сарадњи са Владом Србије и ресорним министарством следеће године започети реконструкција пута од Такова до Прањана, дугог око 30 километара, као и да ће се ове године средити локални пут од Kоштунића до Прањана, дуг 1,7 километара.


Штампа