11.09.20. МИХАЈЛОВИЋЕВА СА ИЗВОЂАЧИМА РАДОВА НА ОБИЛАЗНИЦИ: ДО КРАЈА ГОДИНЕ У САОБРАЋАЈ ПУШТАМО 7,7 КМ

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, одржала је у кампу ”Путева Србије” састанак са инвеститором, извођачима и подизвођачима радова о изградњи обилазнице око Београда, деонице од Остружнице до Бубањ потока. Састанку су присуствовали и директор ЈП “Путеви Србије” Зоран Дробњак, генерални директор кинеске компаније “Пауер Чајна” у Србији Јанг Бо и економски саветник у амбасади НР Кине у Србији Танг Сјаодонг.

Михајловићева је након састанка изјавила да ће се заједничким радом остварити циљ - да се Обилазница заврши у року, чији ће део бити готов и пре планираног рока - до краја ове године. “Иако је рок био постављен за следећу годину, Београд ће до краја 2020. добити 7,7 км Обилазнице, од моста Остружница до петље Орловача. Сваки километар који завршимо и укључимо у саобраћај је важан за смањење гужви у Београду који је један од ретких европских градова који нема обилазницу, истакла је министарка Михајловић и додала да том деоницом дневно прође између 16.000 до 17.000 аутомобила. Најавила је да ће у понедељак бити одржан састанак о наставку изградње деонице Обилазнице од Бубањ потока до Панчева и додала: “Ово је тимски рад у коме Министарство и цела држава прате сваки пројекат јер су важни и надам се да ћемо заједно са председником Александром Вучићем, који је и обележио почетак ових радова, крајем године пустити деоницу у саобраћај”.

Директор ЈП “Путеви Србије” Зоран Дробњак је рекао да је то један од приоритетних и истовремено веома захтевних пројеката који мора да се заврши и због тога што много тешких камиона пролази том деоницом. Дробњак је нагласио да је важно

да се испоштују технологија и процедуре, и претходно реше сви предмети у поступку експропријације земљишта”. 

Танг Сјаодонг рекао је да је пројекат важан не само за Београд, већ и целу Србију и да очекује да ће бити завршен најбрже што се буде могло. “Започели смо радове у септембру 2018. и захваљујући подршци потпредседнице све тече по плану и у планираним роковима, као и да састанак спаде у уобичајене активности током којих се разговара о отвореним питањима и даљем раду”, рекао је Танг.

Генерални директор “Паур чајна“ у Србији Јанг Бо, у име извођача радова је захвалио потпредседници Владе на подршци у реализацији овог пројекта. “Улажемо велике напоре да завршимо пројекат и на састанку који је организовала потпредседница Михајловић, решили смо више отворених питања. Као извођач потпуно сам сигуран да ћемо завршити пројекат на време и у најбољем квалитету, у корист грађана Београда и Србије”, рекао је Јанг.


Штампа