12.10.19. Отварен нови гранични прелаза Рабе на државној граници са Мађарском

JП „Путеви Србије“ Вас обавештава да је 11.10.2019.г. отворен нови гранични прелаз Рабе на граници са Мађарском.

Догађају су присуствовали Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић, министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, министар спољних послова и трговине Мађарске Петер Сијарто, као и претставници Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и ЈП „Путеви Србије“.

Рехабилитација пута је део заједничког инфраструктурног пројекта Србије и Мађарске – „Развој прелазног пута у области Кубекхаза – Рабе“, који се суфинасира из Interreg IPA фондова Европске уније.

Пројекат је реализован кроз сарадњу Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, ЈП „Путеви Србије“, ЈП „Завод за урбанизам Војводине“ и мађарском Националном агенцијом за инфраструктуру.

ЈП „Путеви Србије“ је рехабилитивало државни пут II Б реда број 302, од места Рабе до државне границе са Мађарском, у дужини од 1366 м и тиме омогућило да се отвори нови заједнички гранични прелаз са Мађарском.

Нови гранични прелаз ће побољшати мобилност, квалитет транспорта, потпомоћи привредне активности становништва и економски оснажити погранична насеља на тромеђи Мађарске, Србије и Румуније.

Видео можете преузети са линка: http://www.putevi-srbije.rs/index.php/sr/galerija/video-galerija


Штампа