13.05.20. Радови на појачаном одржавању државног пута Кула - Врбас готови у новембру

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић и в. д. директора ЈП ”Путеви Србије” Зоран Дробњак, са председницима општине Кула и Врбас, Дамјаном Миљанићем и Миланом Глушцем и извођачима, обишли су радове на појачаном одржавању државног пута I Б реда број 15 Кула (Бачка Топола) - Врбас (Савино Село).

”Ради се о инвестицији вредној скоро пет милиона евра и очекујемо да ће радови бити завршени у новембру ове године”, изјавила је министарка Михајловић и додала да ће пут који повезује два округа допринети не само бољем квалитету живота грађана већ и обезбедити долазак нових инвестиција.

В. д. директора ЈП ”Путеви Србије” Зоран Дробњак је рекао да се реконструише деоница дуга 10 km, као и да се завршава реконструкција пута Врбас - Фекетић дужине 9,5 km и вредности 3,2 милиона евра. Дробњак је додао да се ове године у Србији ради рехабилитација 450 km путева из средстава која су обезбеђена из кредита Светске банке и Европске инвестиционе банке. ”Поред брзе саобраћајнице на чијој документацији радимо, припрема се и пројекат рехабилитације пута Сомбор-Кула који ће коштати око 10 милиона евра”, истакао је Дробњак.

Основ привредног развоја су инфраструктура и добри путеви, нагласила је министарка Михајловић и најавила изградњу брзе саобраћајнице од Сомбора до границе са Румунијом за коју се припрема пројектна документација. Та саобраћајница је веома важна не само за регион већ и целу Србију, истакла је Михајловић и додала да се процењује да ће пројекат коштати око 800 милиона евра, готово као Коридор 10, ”Због стабилног буџета Владе издвојили смо милијарде динара за одржавање путева и то ћемо наставити да радимо упркос проблемима које је епидемија корона вируса условила“, објаснила је Михајловић. Потпредседница Владе је најавила да ће, пошто је грађевинска сезона у јеку, у наредном периоду обићи сва градилишта у Србији, како би захвалила свима који су у време епидемије радили.

”Пут Кула-Врбас је иначе веома фреквентна деоница на граници два округа и завршетком реконструкције ће се обезбедити боља повезаност градова и повећати безбедност у саобраћају. Захваљујући сарадњи са председником Србије и Владом, реализујемо важне пројекте у општини”, рекао је Председник општине Милан Глушац.

Председник општине Кула Дамјаном Миљанићемје казао да су најављени и договорени пројекти од државног значаја за ову општину и истакао да реконструкција подразумева проширење пута, изградњу бициклистичких стаза и нову расвету. Он је додао да ће се у Кули радити и две фабрике воде, постројење за пречишћавање воде у Сивцу и обавити неколико мањих рехабилитација путева.

Видео материјал са изјавама можете преузети на линку: www.putevi-srbije.rs/index.php/галерија/видео-галерија/13-05-20-радови-на-појачаном-одржавању-државног-пута-кула-врбас.


Штампа