15.08.19. Отворена бициклистичка стаза на државном путу од Кикинде до Накова

Бициклистичка стаза од Кикинде до Накова дужине 7.821 метар, на државном путу I Б реда број 15,  отворена је 14. августа, у оквиру програма „Унапређење повезаности Баната“.

Пројекат, који је део прекограничне сарадње Србије и Румуније, финансиран је из претприступних EU IPA фондова и реализован у сарадњи ЈП „Путеви Србије“ са Градом Кикиндом, Регионалним центром за развој Баната из Зрењанина и општином Жомбољ из Румуније.

Биљана Вуксановић, извршни директор Сектора за стратегију, пројектовање и развој ЈП „Путеви Србије“ изјавила је тим поводом: „Пројектном документацијом за рехабилитацију овог државног пута и бициклистичке стазе, као и изградњом бициклистичке стазе, која је од капиталног значаја за све грађане у пограничној области, реализовали смо основни циљ пројекта, побољшање кретања и комуникације међу становништвом“. 

Успешним завршетком пројекта, у оквиру кога је и проширен капацитет граничног прелаза Наково Лунга, побољшана је путна инфраструктура у пограничној области.

„Предстоје нам састанци са румунском страном да би се званично одобрило да овај гранични прелаз ради пуним капацитетом, у складу са својим могућностима, јер то јесу потребе не само грађана, него и привреде овог региона“, рекао је Саша Танацков, члан Градског већа Кикинде.

Комплетном реализацијом пројеката у путном сектору у тој пограничној области, побољшањем мобилности људи и транспорта робе, економски ће се оснажити погранична насеља Србије и Румуније.


Штампа