15.10.19. Привредна делегација из Ријeке посетила градилиште моста на Сави и Колубари

Улагања у инфраструктуру могу бити подстицај и шанса за сарадњу Србије и Хрватске и нове послове предузећа из области пројектовања, надзора, изградње - један је од закључака пословног сусрета организованог 11.10.2019.г. у Привредној комори Србије, током пословних сусрета Господарске коморе Приморско-горанске жупаније са седиштем у Ријеци и Привредне коморе Београда са Групацијом нискоградње Привредне Коморе Србије.

Панел дискусији на тему „Потенцијали сарадње на инфраструктурним пројектима“ одазвали су се бројни учесници - хрватске и српске компаније и представници JП „Путеви Србије“, како би се упознали и разменили искуства о актуелној ситуацији, будућим плановима у одржавању, управљању и финансирању путне инфраструктуре.

„Приоритети у овој области су завршетак Коридора 10 и унапређење прикључних веза, повећање нивоа услуге корисника путева кроз нови принцип одржавања постојеће путне мреже, повећање безбедности саобраћаја и заштита животне средине, увођење савремених информационих технологија у управљању путном мрежом, хармонизација са ЕУ стандардима законске и техничке регулативе у области путева, сарадња са Светском банком, Европском инвестиционом банком и Европском банком за обнову и развој“, истакао је Славољуб Тубић, помоћник директора ЈП „Путеви Србије".

Привредна делегација грађевинских предузећа из Ријеке је посетила градилиште на аутопуту Е-763 где су представници ЈП „Путеви Србије“ и извођача радова - кинеске компаније „ЦЦЦЦ“ представили пројекат изградње моста на Сави и Колубари.

Видео можете преузети са линка: http://www.putevi-srbije.rs/index.php/sr/galerija/video-galerija/11-10-19-sastanak-delegacije-privrednika-iz-srbije-i-rijeke


Штампа