16.01.20. Апел ЈП „Путеви Србије” због магле и смањене видљивости

ЈП „Путеви Србије“ апелује на све учеснике у саобраћају да буду посебно опрезни због магле и смањене видљивости на готово свим путним правцима у Србији.

Због магле је видљивост на деоници аутопута „Милош Велики“ од Сурчина до Обреновца, као и на Ибарској магистрали на превоју Рушањ смањена до 50 метара.

На деоницама аутопута Е-75 видљивост је смањена до 150 метара од петље Велика Плана до петље Добановци, код петље Печењевац до 50 метара, код петље Грделица до 150 метара и од Павловца до петље Врање до 50 метара.

ЈП „Путеви Србије" апелује на возаче да без преке потребе не крећу на пут, а уколико крену, да поштују ограничења брзине и исту прилагоде условима на путу, као и да обавезно имају зимску опрему и ланце у брдовитим и планинским теренима.

Детаљне информације о стању, евентуалним забранама, одронима, магли, леду и превојима на критичним деоницама, на државним путевима Републике Србије у реалном времену, свакодневно у 6:00 и 18:00 часова, а у случају ванредних околности и чешће, можете наћи на интернет презентацији ЈП „Путеви Србије“ на линку: http://www.putevi-srbije.rs/index.php/извештај-зимске-службе 

Штампа