17.12.19. Свечано отворена мултимедијална изложбa „Србија 2019 - година инфраструктуре: Ништа више није далеко"

У Београду је 17.12.2019.год. у Палати Србија свечано отворена мултимедијална изложбa „Србија 2019 - година инфраструктуре: Ништа више није далеко", на којој су представљени остварени резултати и нови пројекти у области инфраструктуре, грађевинарства и саобраћаја.

Председник Републике Србије Александар Вучић је обишао изложбу, постављену у чак пет сала, заједно са Потпредседницом Владе и министарком грађевинарства саобраћаја и инфраструктуре Проф. др Зораном Михајловић и в.д. директора ЈП „Путеви Србије“ Зораном Дробњаком, члановима Владе Србије и партнерским предузећима, као и гостима из земље и иностранства.

Мултимедијална изложба „Србија 2019 - година инфраструктуре: Ништа више није далеко" отворена је и за све грађане од четвртка, 19. 12. 2019. до недеље, 22. 12.2019. год.
Изложба „Србија 2019. – година инфраструктуре: Ништа више није далеко" је подељена у пет тематских сала у којима су представљени објекти, фотографије и филмови о инвестицијама у свим областима инфраструктуре, саобраћаја и грађевинарства.
Прва сала носи назив Коридор 10, друга је "Милош Велики", док је трећа сала посвећена железници. Четврта сала посвећена је авио-саобраћају и пета водном саобраћају и пројекту "Београд на води", као и улагањима у комуналну инфраструктуру. На изложби су представљени и станови који се граде за припаднике полиције и снага безбедности.
У сали Коридор 10 посетиоци, поред осталог, могу да прођу кроз макете тунела Манајле и моста Врла и сазнају најважније информације у вези са изградњом овог аутопута.
Из те сале се улази у салу "Милош Велики", у којој се налазе информације и фотографије изградње и објеката на аутопуту од Београда до Чачка и део ове сале је посвећен српском владару, књазу Милошу Обреновићу, по којем је ауто-пут добио име.

Изложба ће бити отворена за грађане у четвртак од 10 до 17 часова, у петак од 13 до 17 часова, а у суботу и недељу од 10 до 15 часова, а грађани ће улазити на главни (свечани) улаз у Палату Србија, из Булевара Михајла Пупина.

 


Штампа