18.05.19. Обележен почетак радова на деоници Прељина-Пожега на аутопуту Е-763

Пpедседник Републике Александар Вучић, Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, амбасадорка НР Кине у Србији Чен Бо, градоначелник Чачка Милун Тодоровић и в.д. директора ЈП „Путеви Србије“ Зоран Дробњак 18.05.2019.г. обележили су почетак изградње деонице Прељина-Пожега на аутопуту Е-763.

“За Светог Николу путоваћемо од Београда до Чачка за сат времена, а већ за Видовдан отварамо деоницу од Обреновца до Чачка. И то није све, јер крећемо у изградњу најтеже деонице која ће имати 12 км тунела и неколико мостова. Чачак је чвориште у овом делу Србије и новим аутопутевима биће повезан са Црном Гором и Босном и Херцеговином, али и Београдом. На лето почињемо изградњу и Моравског коридора од Прељине до Појата”, рекао је председник Вучић.

Потпредседница Владе изјавила да нема града који се не развија набоље када се граде аутопутеви. “У претходних неколико година изградили смо 300 км аутопутева, и као што су се на Коридору 10 низале фабрике и погони, тако ће бити и овде. Аутопут који градимо данас служи људима, да остану да живе и раде у Чачку и Лучанима, јер је Србија најлепша земља.

Нека нам је са срећом почетак радова и да будемо поносни на сваки метар који будемо изградили”, истаклаје Михајловићева.

Потпредседница Владе захвалила је НР Кини јер смо део глобалног пројекта “Један појас, један пут”, подсетивши да је Србија једна од првих земаља која се прикључила овој иницијативи.

Преседник је додао да аутопутеви нису сврха сами по себи, већ доносе живот и селима и градовима, јер инвеститори не долазе тамо где нема путева, а тамо где инвестиције стижу отварају се нова радна места и ствара се боља будућност за нашу децу.


Штампа