19.02.20. ОБИЛАЗАК ПУТНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ У БОРСКОМ ОКРУГУ

 

Новоизграђени мост преко Подвршке реке код Милутиновца у општини Кладово и радове на рехабилитацији државног пута I Б реда број 35 Кладово - Брза Паланка обишла је Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић са в.д. директора ЈП „Путеви Србије“ Зораном Дробњаком, представницима Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, извођачима радова и надзорним органима.

Мост код Милутиновца дужине 80 метара и ширине 11 метара пуштен је у саобраћај 05. фебруара 2020. године, а радови појачаног одржавања на деоници државног пута IБ 35 Кладово - Брза Паланка у дужини од 23,26 км су у току. Радови се изводе у оквиру Пројекта рехабилитације путева и унапређења безбедности саобраћаја (Road Rehabilitation and Safety Project - RRSP) и финансирају из средстава зајма ЕИБ (Европске инвестиционе банке) и домаћих средстава.

Потпредседница Владе и министарка Зорана Михајловић рекла је да је у Борском округу завршено 120 км путева захваљујући Влади Србије која је омогућила стабилан буџет и најавила је реализацију будућих пројеката:
„Сада нас чека изградња брзих саобраћајница у овом крају, према Голупцу, Доњем Милановцу и Кладову. То нам је неопходно ако хоћемо да развијамо туризам у овом делу Србије”.

Михајловићева је истакла значај улагања у инфраструктуру, јер утичу на развој привреде, даљи економски напредак и раст БДП-а.
 

 


Штампа