19.06.19.САОПШТЕЊЕ

Поводoм објава у појединим медијима, а у циљу тачног информисања јавности ЈП „Путеви Србије“ обавештава следеће:

Затварањем система наплате путарине на аутопуту Е-75, деоница Дољевац-Прешево, није угрожена безбедност учесника у саобраћају, јер су радови обележени адекватном привременом саобраћајном сигнализацијом.

Информација о почетку радова и изменама режима саобраћаја на петљама Дољевац село, Брестовац, Лесковац центар и Бујановац север је упућена свим медијима кроз званично саопштење, објављена на званичној интернет презентацији ЈП „Путеви Србије“, на друштвеним страницама предузећа, као и на апликацији за мобилне телефоне „Путеви Србије“.

Наглашавамо да учесници у саобраћају ни у једном случају не повећавају дужину путовања за 20 до 30 км, како су пренели одређени медији.

1. Сви учесници у саобраћају који се крећу у смеру од Ниша ка Лесковцу и желе да се искључе на петљу Лесковац центар, искључиће се на претходну петљу Лесковац север, док ће се они који се крећу из смера Прешева и желе да изађу на исту петљу, искључити на наплатној станици Грделица.

2. Возачи који желе да се искључе са аутопута на петљу Бујановац север, а крећу се из смера Ниша, искључиће се на наплатној станици Врање, док се они који иду из смера Прешева, искључују на наплатној станици Бујановац југ.

3. Учесници у саобраћају који се крећу из смера Београда, а иду према Дољевцу, Брестовцу, Гаџином Хану и Бојнику, искључиваће се на петље Ниш југ. Саобраћај из смера Прешева ка Дољевцу, Брестовцу, Гаџином Хану и Бојнику одвијаће се преко петље Ниш југ или Лесковац север.

Наведено кретање возила ван аутопута, неће значајно утицати на дужину пређеног пута. Учесници у саобраћају ће се након искључења са аутопута, кретати магистралним, односно локалним путевима. За овај део пута није им обрачуната, нити наплаћена путарина.

Напомињемо да наплата путарине у затвореном систему представља наплату по пређеном километру аутопута.

01.07.2019.г. наплатне станице Брестовац и Лесковац југ биће отворене за саобраћај.

 


Штампа