19.07.19. Михајловићева после вожње источним краком: Све ово што сте видели није постојало пре две године!

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић била је данас са представницима медија на сафарију источним краком Коридора 10 и том приликом истакла да све што су новинари и гости на обиласку могли да виде није постојало пре две године. Медији су имали прилику да први прођу комплетном деоницом.

Михајловићева је источни крак Коридора 10 обишла заједно са министром омладине и спорта Вањом Удовичићем, шефом канцеларије Светске банке у Србији Стивеном Ндегвом и прослављеним рели возачем Душаном Борковићем.

“Завршетком јужног краја Коридора 10 кроз Грделицу постали смо најбржа рута између севера и југа. Када завршимо источни крак бићемо најкраћа рута између истока и запада. Србија је постала незаобилазна рута у транспорту и драго ми је да сте данас могли да видите шта смо направили за две године. Добри путеви значе безбедност на друму, бољу повезаност са светом, нове инвестиције и развијену земљу”, рекла је она.

Потпредседница Михајловић додала је да Влада Србије данас има стабилан буџет и финансије, политичку стабилност и спремне пројекте за реализацију, те да се више никада неће поновити искуства из прошлости да је држава узимала кредите без спремне пројектно-техничке документације.

Вања Удовичић, министар омладине и спорта честитао је свима који су учествовали у изградњи овог историјског пројекта за земљу.

“Ауто-пут којим смо данас прошли буди понос и доказ је да Србија постаје равноправан део Европе и света. Показали смо да умемо да се боримо са свим препрекама и реализујемо велике инфраструктурне пројекте”, рекао је Удовичић.

Александар Сенић, директор Сектора за изградњу у “Коридорима Србије, рекао је да су новинари данас имали прилику први да се возе новоизграђеном деоницом ауто-пута од Просека до Црвене Реке, у дужини од 22,5 км.

“Надам се да ће грађани бити задовољни коришћењем новог ауто-пута, изграђеног по свим безбедносним стандардима, чије отварање ће бити током јесени”, рекао се Сенић.

Стивен Ндегва истакао је задовољство што је ова организација део пројекта изградње Коридора 10.

“Важност Коридора 10 је огромна. Допринеће бољој повезаности Србије, повећаће безбедност и унапредити економски развој земље. Импресионирани смо данашњом вожњом и радујемо се завршетку и отварању овог дела ауто-пута”, рекао је Ндегва.

Душан Борковић рекао је да је као грађанин Србије поносан на све што је Влада урадила у претходним годинама када су путеви у питању и да је као промотер безбедне вожње свестан важности изградње нових ауто-путева.

“Хвала председнику Вучићу и потпредседници Владе Зорани Михајловић јер се брине да грађанима буде боље и да се улаже у инфраструктуру. Пут којим смо данас прошли је безбедан, крајолик је прелеп и као неко ко је обишао свет могу да кажем да изгледа светски”, рекао је он.

 


Штампа