19.09.2019. Обилазак радова на изградњи аутопута од Сурчина до Обреновца - петља “Сурчин”

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, обишла је радове на изградњи аутопута од Сурчина до Обреновца, на петљи Сурчин, на обилазници око Београда. Министарка Михајловић је истакла да је циљ обиласка радова да грађани виде где ће се, тачно, од половине децембра ове године када се заврше радови на петљи, укључивати на аутопут ”Милош Велики”, који ће тада бити “на пет минута” од Београда.

“Када градимо путеве, управо је важно да се повежу градови и региони, и од 19. децембра, како је обећао генерални директор кинеских Компанија “ЦРБЦ” и “ЦЦЦЦ” Џанг Сјаојуен”, истакла је министарка МИхајловић, ”возићемо се аутопутем од Београда до Чачка у дужини од 120 км”. Аутопут „Милош Велики“ је спојен са обилазницом око Београда, Коридором 10, аутопутем Београд-Загреб као и Остружничким мостом.

Аутопут је важан не само за грађане Србије, истакла је Михајловић, већ и за још боље односе Србије и НР Кине. Михајловић је нагласила да је изузетно задовољна радом компанија “ЦРБЦ” и “ЦЦЦЦ” на овом пројекту, који треба да буде пример свим другим кинеским компанијама које раде у нашој земљи.

Датум завршетка радова, 19. децембар, потврдио је и генерални директор “ЦЦЦЦ” и “ЦРБЦ” Џанг Сјаојуен.

Славољуб Тубић, помоћник директора “Путева Србије”, рекао је да је овај пројекат пример како сви будући пројекти треба да се спроводе и нагласио да се ради о изузетно успешном пројекту на којем се радови изводе на највишем нивоу, кроз тимски рад Министарства, локалне самоуправе, извођача и надзора.

“Ни један долар није пробијен, све се изводи у року и до 19. децембра ова деоница ће бити пуштена у саобраћај”, истакао је Славољуб Тубић.

Видео можете погледати на следећем линку: http://www.putevi-srbije.rs/index.php/sr/galerija/video-galerija/20-09-19-obilazak-radova-na-izgradnji-autoputa-od-sur%C4%8Dina-do-obr%D0%B5novca-p%D0%B5tlja-%E2%80%9Csur%C4%8Din%E2%80%9D

 


Штампа