ИСТОРИЈСКИ РЕЗУЛТАТИ КАМПАЊЕ „ВОЗИ ОДМОРАН“

Агенција за безбедност саобраћаја, МУП Србије - Управа саобраћајне полиције, ЈП „Путеви Србије“, „ЕКО Србија“, Ауто-мото савез Србије и Туристичка организација Србије,  у уторак 19.09.2023.год. y Београду, одржали су заједничку конференцију за медије поводом завршетка кампање „Вози одморан“ и презентовали резултате кампање.

Медијима су се обратити в.д. директора Агенције за безбедност саобраћаја Бранко Стаматовић, Славиша Лакићевић, начелник Управе саобраћајне полиције, Арис Кароусос директор ЕКО Србија, путем видео поруке  Љерка Ибровић, руководилац Одељења за односе са јавношћу ЈП „Путеви Србијe“, генерални секретар АМСС-а Милан Николић и Предраг Станић испред Туристичке организације Србије.

Кампања „Вози одморан“ имала је за циљ смањење броја саобраћајних незгода, смртних исхода и тешких повреда у летњим месецима када је интензитет саобраћаја повећан.

Остварени су историјски резултати, током јула и августа ове године живот на путевима изгубило je 74 особе што је најмањи број страдалих особа у саобраћају у последње 23 године, од када се води евиденција.

Присутне је путем видео поруке поздравила, у име ЈП „Путеви Србије“ и в.д. директора Зорана Дробњака, Љерка Ибровић, руководилац Одељења за односе са јавношћу, и  истакла да је заједничка реализације кампање „Вози одморан“ веома важна  јер је допринела остварењу позитивних резултата, како у смањењу броја повређених тако и у смањењу броја погинулих лица у саобраћају.

Ибровић је подсетила да је  JП „Путеви Србије“,  као управљач државним путевима, током акције на ВМС порталима, односно порталима са изменљивом саобраћајном сигнализацијом на аутопутевима у Србији обавештавало учеснике у саобраћају о слогану и поруци кампање –  „Вози одморан! Направи паузу на свака 2 сата“.

Ибровић је нагласила да су заједнички наступ и презентовани резултати подстрек свим учесницима у кампањи да наставе заједнички рад ради даљег повећања безбедности у саобраћају.

На линку који следи погледајте изјаве надлежних и покривалицу: линк .


Штампа