20.06.19. Појачан рад Сектора за наплату путарине током летње туристичке сезоне

ЈП „Путеви Србије“, као и сваке године, спремно и организовано дочекује летњу туристичку сезону 2019. год. коју прати појачан интензитет саобраћаја.

Интензивиран је рад на наплатним станицама, сви канали за наплату путарине и дистрибуцију картица су у функцији 24 часа дневно без минута паузe и повећан  број инкасаната обезбеђује несметан пролазак возила на аутопутевима у Републици Србији без обзира на повећан број возила на аутопутевима под наплатом.

ЈП „Путеви Србије“ је у зони наплатних станица, на видљивим местима поставило обавештења возачима да припреме тачан износ новца за плаћање путарине на српском, енглеском, немачком и турском језику, како би се процес наплате брже одвијао.

Напомињемо да Електронска наплата путарине (ЕНП) обезбеђује најбржи пролазак кроз наплатне станице и значајно скраћује време путовања јер омогућава возилима пролазак кроз наплатне станице без заустављања, а уједно представља и јефтинији вид плаћања путарине због различитих попуста  које корисници добијају куповином уређаја за ЕНП.

У систему тренутно имамо око 315.000 корисника уређаја за ЕНП и њихов број се сваке године повећава, тако да свако треће возило које пролази кроз наплатне станице у Србији плаћа путарину електронским путем.

Продаја и допуна уређаја за ЕНП се обавља на 186 продајних местa ЈП „Путеви Србије“ и овлашћених дистрибутера, распоређених дуж свих деоница аутопутева у Србији, на граничним прелазима и у свим већим градовима.

На свим продајним местима се може извршити допуна уређаја за ЕНП и остварити различити попусти у зависности од количине уплаћених средстава.

Списак дистрибутивних места за продају и допуну уређаја за ЕНП можете преузети са интернет презентације ЈП „Путеви Србије“, линк: http://www.putevi-srbije.rs/images/pdf/zahtevi/Spisak-distributivnih-mesta-za-prodaju-i-dopunu-uredjaja-za-ENP.pdf

Истичемо да ЈП „Путеви Србије“ кориснике аутопутева и учеснике у саобраћају редовно и благовремено информише о евентуалним задржавањима на наплатним станицама, прекидима саобраћаја, стању коловоза, временским приликама и другим битним информацијама корисним за безбедно и несметано одвијање саобраћаја, путем интернет странице www.putevi-srbije.rs, апликације за мобилне телефоне „Путеви Србије“ као и променљивим порукама на порталима који су постављени дуж аутопутева.

ЈП ,,Путеви Србије“ апелује на све учеснике у саобраћају да буду посебно опрезни у вожњи, обрате пажњу на радове на путу, прилагоде брзину кретања условима на путу, поштују ограничења брзине и постојећу саобраћајну сигнализацију.

ЈП „Путеви Србије“ свим учесницима у саобраћају жели срећан пут!

Изјаву Николине Арбутине из Сектора за наплату путарине ЈП „Путеви Србије“ можете преузети на следећој адреси:

http://www.putevi-srbije.rs/index.php/sr/galerija/video-galerija/20-06-19-izjava-nikolina-arbutina-o-poja%C4%8Danom-radu-sektora-naplate-putarine


Штампа