Директор Дробњак обишао клизиште на путу Крагујевац - Баточина

В.д. директора ЈП „Путеви Србије” Зоран Дробњак је данас заједно са представницима Предузећа за путеве „Крагујевац“ обишао део пута Крагујевац – Баточина на коме се активирало клизиште и најавио да ће највише за два и по месеца проблем бити трајно решен.

Дробњак је рекао да је изградња брзе саобраћајнице Крагујевац – Баточина започета још 2009.г., када је била у надлежности Националног инвестиционог плана.

Међутим, додаје, како од 2010.г. нису извођени радови, 2015.г. је у Министарству грађевинарства дошло до договора да ЈП „Путеви Србије” буде инвеститор на том пројекту, а Министарство финансијер.

Тако је, каже Дробњак, Предузеће за путеве „Крагујевац” 2016. г. почело са извођењем радова.

До оштећења пута дошло јер кишна канализација која је рађена 2009. и 2010.г. није добро обављала свој посао, те је дошло до изливања воде из те канализације. Поред тога, Дробњак истиче да су се у том делу појавиле и подземне воде које су додатно утицале на појаву клизишта и оштећење пута.

„Овај део пута ће брзо бити саниран, за два до два и по месеца”, изјавио је Дробњак и рекао да ће бити санирано око 100 метара пута, да ће бити постављено око 40 шипова, потпорни зид, као и плоча на којој ће бити наслоњен на тај зид. Начин на који ће бити урађен тај део пута биће трајан и неће доћи до поновног отцепљења иако се појаве подземне воде.

На наведеној деоници саобраћај се одвија левом коловозном траком двосмерно. Саобраћај из смера Баточине ка Крагујевцу, преусмерен је на претицајну саобраћајну траку супротног смера Крагујевац - Баточина.

 

Штампа