Сви путеви поново воде до Лазе Костића

Инфо табле са путоказом посвећене нашем великом песнику и првом председнику удружења новинара Србије Лази Костићу и његовом родном селу Ковиљ поново су постављене уз ауто-пут Београд – Нови Сад.

Путеви Србије и Удружење новинара Србије, заједно су поставили инфо табле у смеру ка Новом Саду и смеру ка Београду, како би подсетили људе како да дођу до Ковиља, обиђу родну кућу Лазе Костића, виде споменик који се налази у школи која носи његово име, али и обиђу друге знамености овог краја.

„Ово је био наш дуг према нашем првом председнику удружења новинара Лази Костићу. Верујем да је ово тек почетак заједничких акција УНС и Путева Србије и очекујемо да ћемо  ускоро на Коридору 10 код Смедеревске Паланке заједно да поставимо инфо таблу са путоказом ка новинарској кући Пере Тодоровића чију обнову управо завршавамо“, каже генерални секретар Удружења новинара Србије Нино Брајовић.  

В.д. директора Путева Србије, Зоран Дробњак каже да обавеза Путева није само брига о саобраћајницама, већ и да упознају наше грађане и госте о историји и култури наше земље.

„Постављањем оваквих инфо табли желимо људима да покажемо културно наслеђе наше земље, а родно место великог Лазе Костића то свакако јесте. Радујем се даљој сарадњи са Удружењем новинара и другим организацијама са којима ћемо свима који пролазе Коридором 10 заједно открити све лепоте и знаменитости Србије“, каже Дробњак.

 

Штампа