21.02.20. Дан дружења са новинарима на 42. Међународном сајму туризма у Београду

ЈП „Путеви Србије" је 21.02.2020.г. организовало Дан дружења са новинарима на 42. Међународном сајму туризма у Београду где су представници Предузећа изнели новине у раду и планиране активности на модернизацији путног сектора у Србији.

Помоћник извршног директора Сектора за наплату путарине Дарко Савић указао је на предности и квалитет услуга у области електронске наплате путарине коју из године у годину користи све већи број возача. „ Податак да је 2008. године било 350, а 2019. године 385.000 корисника уређаја за ЕНП довољно говори. Тренутно чак 2/3 тешких теретних возила користи електронску наплату путарине, што значи да се не зауставља на наплатним станицама, не емитује емисије штетних гасова и сам тим не загађује животну средину", истакао је Савић.
Планиране активности у модернизацији путног сектора у Републици Србији су и ширење мреже пуњача за електрична возила дуж постојећих и новоизграђених деоница аутопутева. „ ЈП „Путеви Србије" уз помоћ Владе РС ради на овом пројекту неколико година уназад. Пре три године инсталирано је пет електропуњача на кључним позијима на аутопуту, на граничним прелазима и код Бубањ Потока" изјавио је Савић и најавио скору набавку три ултра брза пуњача од 175 kW и инсталирање 10 брзих пуњача од 50 kW чиме ће главни путни правци бити покривени и транзитни саобраћај електричних возила додатно олакшан.

„Са убрзаним завршетком Коридора кроз Србију, ми смо завршили изградњу свих наплатних станица од Суботице до Прешева, односно од Суботице до Димитровграда и пустили целовити затворени систем наплате путарине тако да сада због малог броја чеоних наплатних станице нема више задржавања" нагласио је Савић и додао да велики пораст корисника ЕНП значи да се од Суботице до Димитровграда или до Прешева аутопутем може проћи без заустављања на наплатним стницама што говори о савременом систему који је имплементиран у складу са Европским директивама.

Посетиоци изложбеног простора ЈП „Путеви Србије" моћи ће до 23. фебруара да закључе уговор о куповини или изврше допуну уређаја за електронску наплату путарине и додатно олакшају своје путовање. Обезбеђене су промотивне акције сваког дана, наградни квиз и разна друга изненађења.

Изјаву и видео можете погледати на следећем линку:

https://www.putevi-srbije.rs/index.php/sr/galerija/video-galerija/21-02-20-dan-dru%C5%BEenja-sa-novinarima-na-42-me%C4%91unarodnom-sajmu-turizma-u-beogradu

 

 


Штампа