21.08.19. Обилазак радова на изградњи моста преко реке Саве код Остружнице

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић је са представницима ЈП ,,Путеви Србије“, извођача радова и пројектаната обишла радове на изградњи моста преко реке Саве код Остружнице, где је присуствовала постављању последњих делова конструкције моста.

“Грађани Србије могу да буду поносни јер и овај пројекат је доказ шта све струка може да изведе. Важно је и да наши инжењери и радници раде у складу са свим светским решењима и технологијама”, рекла је Михајловићева.

Потпредседница Владе додала је и да ће се завршетком радова добити нових 27 км ауто-пута и да је у изградњи трећа деоница од Остружнице до Бубањ потока. Обилазница око Београда ће саобраћај учинити безбеднијим, а тешке камионе и транзит изместити из центра града.

Дубравка Негре, директорка канцеларије Европске инвестиционе банке, истакла је да је пројекат изградње моста преко Саве потврда да се иновационе технологије примењују и у овом делу Европе. “Очекујемо милионе нових возила у транзитном и путном саобраћају, јер ово је паневропски коридор”, рекла је Негре.

Славољуб Тубић, помоћник директора “Путева Србије”, нагласио је да се мост гради по потпуно новој технологији и да је по оценама надзора све до сада изведено у изванредном квалитету.

Игор Ђурђевић, директор пројекта, је истакао спрецифичност пројекта и захтевну технологију градње, несвакидашњу за наше просторе.
“Велики део радова је завршен, готово је 1,3 км бетонских конструкција. Чека нас још 200 м у зони пловног пута и то ће бити завршено наредних месеци”, изјавио је он.

Видео погледајте на линку: /галерија/видео-галерија/21-08-19-обилазак-радова-на-изградњи-моста-преко-реке-саве-код-остружнице


Штампа