22.04.19. ПОЈАЧАН РАД СЕКТОРА ЗА НАПЛАТУ ПУТАРИНЕ ТОКОМ ПРАЗНИКА

ЈП „Путеви Србије“ спремно и организовано дочекује ускршње и првомајске празнике, период кад се очекује појачан интензитет саобраћаја.

Као и свих претходних година интензивиран је рад на наплатним станицама, сви канали за наплату путарине и дистрибуцију картица су у функцији 24 часа дневно без паузe. Повећан је број инкасаната и осталих запослених на наплатним станицама како би се обезбедио несметан пролазак возила услед појачаног саобраћаја на аутопутевима у Републици Србији.

ЈП „Путеви Србије“ је на видљивим местима у зони наплатних станица поставило обавештења возачима на српском, енглеском, немачком и турском језику да припреме тачан износ новца за плаћање путарине како би задржавања свели на најмању могућу меру.

Најбржи пролазак кроз наплатне станице омогућава електронска наплата путарине (ЕНП) која значајно скраћује време путовања и омогућава возилима пролазак без заустављања, а уједно представља и јефтинији вид плаћања путарине, јер се остварују  различити попусти.

У систему тренутно има 298.534 корисника уређаја за ЕНП и њихов број се сваке године повећава. Сваки трећи учесник у саобраћају који пролази кроз наплатне станице плаћа путарину електронским путем.

Продаја и допуна уређаја за ЕНП врши се на 178 продајних местa, ЈП „Путеви Србије“ и овлашћених дистрибутера, која су распоређена дуж свих деоница аутопутева у Србији, на граничним прелазима и у свим већим градовима. На свим продајним местима може се извршити допуна и остварити различити попусти, у зависности од висине уплаћених средстава.

Списак дистрибутивних места за продају и допуну уређаја за ЕНП можете преузети са интернет презентације ЈП „Путеви Србије“, линк: http://www.putevi-srbije.rs/images/pdf/zahtevi/Spisak-distributivnih-mesta-za-prodaju-i-dopunu-uredjaja-za-ENP.pdf

ЈП „Путеви Србије“ омогућило је учесницима у саобраћају да се путем портала на аутопутевима и апликације за мобилне телефоне ЈП „Путеви Србије“ информишу о евентуалним задржавањима на наплатним станицама, прекидима саобраћаја, стању коловоза, временским приликама и другим неопходним информацијама.

ЈП ,,Путеви Србије“ апелује на све учеснике у саобраћају да буду посебно опрезни и поштују ограничења брзине и да прилагоде брзину кретања условима на путу.

Изјава Николине Арбутине, руководиоца Одељења за заједничке послове Сектора за наплату путарине, линк:
http://www.putevi-srbije.rs/index.php/sr/galerija/video-galerija/19-04-19-izjava-nikolina-arbutina-o-poja%C4%8Danom-radu-sektora-naplate-putarine-tokom-praznika

ЈП „Путеви Србије“ свим учесницима у саобраћају жели срећне празнике!


Штампа