22.07.20. Обилазак радова на рехабилитацији аутопута, деоница петља Бачка Топола - петља Сириг

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и в.д. директора ЈП „Путева Србије” Зоран Дробњак су обишли радове на рехабилитацији аутопута од петље Бачка Топола до петље Сириг. 

Министарка Михајловић је рекла да се од Београда до Суботице рехабилитује 65 км аутопута и да је деоница од Бачке Тополе до петље Сириг највећим делом завршена најавивши да ће до средине августа бити готово и преосталих 10,5 км. „Важно је да се путеви одржавају и да велика градилишта раде”, истакла је. 

Потпредседница Михајловић додала је да је вредност садашњих и планираних инвестиција у Војводини пет милијарди евра. „Поред модернизације брзе пруге Београд-Будимпешта, радиће се Фрушкогорски коридор. Све је спремно, кредит је одобрен, документација завршена, држава је дала гаранције и након потписивања уговора радови могу да крену”, рекла је она. 

Милош Вучевић је изјавио да је срећан колико се ради у целој Војводини и Србији, те да се завршетком ове деонице добија још атрактивнији прилаз Новом Саду из правца Суботице и Мађарске. 

Зоран Дробњак је рекао да је ово једна од 26 деоница које се раде на аутопутевима у Србији. “Урађено је више од 24 км, остаје још 10,5 км. Вредност радова је око 10 милиона евра. У овој години око 200 км аутопутева ћемо пресвући асфалтом”, додао је он.


Штампа