23.06.20. ДРОБЊАК: „ЕКИПЕ ПУТАРА НА ТЕРЕНУ, УСПОСТАВЉЕН САОБРАЋАЈ НА 120 КИЛОМЕТАРА ПУТЕВА“

В.д. директора ЈП „Путеви Србије“ Зоран Дробњак је данас у изјави за Тањуг рекао да се ситуација из сата у сат мења и да је брзом реакцијом путара санирано 120 км путева на којима је саобраћај био у прекиду услед обилних кишних падавина.

„Саобраћај је био обустављен на око 410 км путева због високог водостаја. Најкритичније је било у Западној Србији. Један мост је пао у Љубовији, мост је стар 50 година, стубови су тада пројектовани у кориту реке и то је био проблем. Урадићемо девијацију и поставићемо понтон, да би за дан, два саобраћај почео да функционише. Критично је било и у Адранима код Краљева где је водостај реке достигао до моста, у Ариљу, Новом Пазару и Рашкој“, рекао је в.д. директора Зоран Дробњак.

Надзорни органи и путари са више од 150 машина су на терену, дежурају и спроводе превентивне мере на оштећеним деоницама.

„Како би се спречило изливање река на путеве, у корита се насипа камен, уколико је водостај висок. Очекујемо да ће наредних дана ситуација да се стабилизује и водостај да опадне, да би путари одмах кренули са санирањем оштећених деоница“, истакао је Дробњак.

Тренутно је саобраћај обустављен на следећим путним правцима:

1. Државни пут IБ 21 деоница Ариље-Ивањица у месту Дивљака дошло је до прекида саобраћаја услед изливања реке Моравице која је уједно и оштетила труп пута.
2. Државни пут IБ реда број 21, Пожега – Ариље – Дивљака, деоница Пожега – Ариље, на улазу у Ариље, због елементарних непогода и воде на коловозу, саобраћај ће бити обустављен до даљњег.
3. Државни пут IБ 30 деоница Ивањица-Ушће у месту Мланце дошло је до прекида саобраћаја због великих одрона, у току је рашчишћавање.
4. Државни пут IБ 21 деоница Ариље-Ивањица у месту Клисура дошло је до прекида саобраћаја услед изливања реке Моравица, оштећен труп пута.
5. Државни пут IБ 28 деоница Грачаница-Љубовија дошло је до прекида саобраћаја у месту Љубовија код мотела због урушавања моста као последица изливања реке Љубовађе. Алтернатива постоји кроз насељено место Љубовија.
6. Државни пут IIА 137 деоница Завлака-Мојковић дошло је до обуставе саобраћаја услед изливања реке Јадар.
7. Државни пут IIА 150 деоница Љиг-Белановица дошло је до обуставе саобраћаја у месту Пољанице услед изливања реке Качер.
8. Државни пут IIА 257 деоница Радаљ-Мали Зворник дошло је до обуставе саобраћаја у месту Доња Борина услед изливања планинских потока.
9. Државни пут IIБ 360 деоница Дићи-Бојковци дошло је до обуставе саобраћаја услед изливања реке Љиг.
10. Државни пут IIБ 361 деоница Латковић-Љиг дошло је до обуставе саобраћаја услед изливања реке Љиг.
11. Државни пут IIБ 330 деоница Лозница-Зајача дошло је до обуставе саобраћаја у услед оштећења на мосту Воћњак.
12. Државни пут IIБ 332 деоница Жеравија-Тршић дошло је до обуставе саобраћаја услед великих вода.
13. Државни пут IIБ 323 деоница Накучани-Матијевац дошло је до обуставе саобраћаја у месту Матијевац услед изливања реке Добраве.
14. Државни пут IIА 197 деоница Каона-Дубац дошло је до обуставе саобраћаја због великих вода.
15. Државни пут IIА 180 деоница Гуча-Вучковица преусмерен саобраћај на алтернативни пут кроз Гучу.
16. Државни пут IIА 181 деоница Кратовска стена-Лучани дошло је до обуставе саобраћаја због изливања реке Мораве.
17. Државни пут IIА 180 деоница Лучани-Гуча дошло је до обуставе саобраћаја на мосту преко реке Дљин.
18. Државни пут IIБ 408 деоница Паковраће-Марковица дошло је до обуставе саобраћаја због изливања реке Белице.
19. Државни пут IIА 196 деоница Ариље-Љетиње дошло је до обуставе саобраћаја преко моста на реци Моравици.


Штампа