24.03.20. ЈП „ПУТЕВИ СРБИЈЕ“: СВИ ДРЖАВНИ ПУТЕВИ СУ ПРОХОДНИ!

ЈП „Путеви Србије“ обавештава јавност да су сви државни путеви I и II реда у Републици Србији као и прилази граничним прелазима проходни.

На готово свим деоницама коловоз је углавном мокар са мало снега у расквашеном стању на Обилазници око Београда, територији Ражња и Алексинца.

Забрањен је теретни саобраћај преко Иришког венца, Дивчибара, Јошаничка бања – Копаоник…

Због најављених ниских температура постоји могућност појаве местимичне поледице на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима.

ЈП „Путеви Србије“ апелује на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајну сигнализацију и да прилагоде брзину кретања условима на путу.

Тренутно је на снази други степен приправности, а екипе путара су спремне сваког тренутка да интервенишу у циљу безбедног одвијања саобраћаја.

На терену је преко 1000 путара са адекватном механизацијом за чишћење снега и прописаном заштитном опремом сходно препорукама Владе Републике Србије.

Према упозорењу РХМЗ-а, током дана услед јаког ветра, очекује се стварање снежних наноса, у источној Србији и планинским пределима.  Слабљење и постепени престанак снежних падавина очекује се током дана у среду, 25.03.2020.г.

ЈП „Путеви Србије" саветује возачима да остану код куће и послушају савете Владе.

ЈП „Путеви Србије"


Штампа