26.12.19. Председник Србије обишао реконструисани пут Велика Плана – Смедеревска Паланка

Председник Републике Србије Александар Вучић је са  в.д. директора ЈП ,,Путеви Србије" Зораном Дробњаком и представницима извођача радова обишао реконструисани државни пут II А реда број 147 Велика Плана – Смедеревска Паланка и разговарао са окупљеним грађанима у Великоj Плани.

Укупна дужина државног пута II A реда бр. 147, деоница од Смедеревске Паланке до Велике Плане која је рехабилитована износи 9,83 км. Иако је реч о реконструкцији, обим изведених радова је такав да је практично урађен потпуно нов пут. Радови су почели 19.6.2019.г. и завршени 25.12.2019.г.

На истој деоници изграђен је и нови мост преко потока Губераш који је био оштећен у поплавама. Нови мост дужине 21 метар се састоји од 15 m дуге плоче и 6 m дуге прелазне плоче.
На мосту преко реке Јасенице постављен је нов асфалт и урађене пешачке стазе и ограда.

На првих 6 км пута је у потпуности извршена замена коловозне конструкције, постављена комплетна хоризонтална и вертикална сигнализација и опрема пута, док је на 3,83 км пута обављено асфалтирање и постављена нова хоризонтална и вертикална саобраћајна сигнализација и опрема пута.

Укупна вредност свих изведених радова је 598,76 милиона динара (без ПДВ-а).

Пут од Смедеревске Паланке до Велике Плане, на територији општине Смедеревска Паланка, последњи пут је реконструисан 1983.г. док су делу пута, на територији општине Велика Плана, радови последњи пут извођени 2003. и 2008. г.

Преостала 3,43 км деонице пута који пролази кроз Смедеревску Паланку биће урађено почетком нове грађевинске сезоне.

 


Штампа