27.03.19. „Путеви Србије“ и новинари на 54. Међународном салону аутомобила

ЈП “Путеви Србије” је у уторак, 26.03.2019.г. на свом штанду на Сајму аутомобила организовало дружење са новинарима током којег су представници предузећа и Сектора за наплату путарине у непосредном разговору информисали не само новинаре, већ и посетиоце Сајма о свим погодностима које омогућавају пројекти модернизације путног сектора и унапређења система за наплату путарине.

Помоћник извршног директора Сектора за наплату  путарине ЈП „Путеви Србије“ Дарко Савић је бројне новинаре информисао о предностима електронске наплате путарине и другим значајним садржајима за кориснике аутопутева, као што су пуњачи за електричне аутомобиле, бесплатан WI-FI дуж деоница ауто-пута, апликација за мобилне телефоне „Путеви  Србије“ и најавио постављање видео камера дуж аутопута.

"У фази смо реализације пилот пројекта постављања видео-надзора,  који предвиђа инсталирање 56 камера на 14 портала на деоници аутопута Београд - Ниш, а једна од функција камера је и мерење просечне  брзине по секцијама", изјавио је Савић. 

Бележимо значајан пораст корисника електронске  наплате путарине, нагласио је Савић, истичући да тренутно у систему за електронску наплату путарине имамо скоро 300.000 корисника и додао да практично свако треће путничко возило користи ЕНП, док је учешће теретних возила која користе електронску наплату путарине  у укупном промету теретних возила чак 70,94%.

Учешће електронске наплате путарине у укупном приходу показује константан раст и за прошлу годину износи 45,51%, додао је Савић.

ЈП "Путеви Србије" планира инсталацију још 10 брзих електро-пуњача дуж аутопутева под наплатом у Србији, најавио је  Дарко Савић новинарима окупљеним на штанду ЈП „Путеви Србије“.

И треће појављивање ЈП „Путеви Србије“ на међународном сајму  аутомобила, оправдало је очекивања.

Интересовање како новинара тако и посетилаца било је велико.

Изјаву Дарка Савића, помоћника извршног директора Сектора за наплату путарине можете погледати на следећем линку: 

http://www.putevi-srbije.rs/index.php/sr/galerija/video-galerija/26-03-19-izjava-darko-savi%C4%87-na-konfernciji-za-%C5%A1tampu-jpps-na-beogradskom-sajmu-automobila-lat


Штампа