27.06.19. Обилазак моста који је спојио Сурчин и Обреновац

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Проф. др Зорана Михајловић, амбасадорка НР Кине у Србији Чен Бо, представници Министарства, председници општина Обреновац и Сурчин Мирослав Чучковић и Стеван Шуша, в.д. директора ЈП „Путеви Србије“ Зоран Дробњак и извођачи радова су 27.06.2019.г. обишли мост преко Саве и Колубаре који је спојио обале Сурчина и Обреновца.

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић је рекла да изградња деонице аутопута од Сурчина до Обреновца представља пример по ком би и сви остали пројекти у Србији требало да се реализују.

“Ово је пројекат који не касни ниједан дан, одвија се по динамичком плану и верујем да ће обећање које је кинеска компанија дала председнику Вучићу бити испуњено и да ће бити готов до Светог Николе. У августу пуштамо у саобраћај деоницу од Обреновца до Прељине у дужини од 103 км, а до зиме и ову деоницу, тј. укупно 120 км аутопута”, истакла је Михајловићева.

Амбасадорка Чен Бо је изразила задовољство што су кинеске компаније и радници дали допринос остварењу сна српског народа. "Други пут сам на овом градилишту, спојили смо леву и десну обалу реке, о чему су грађани овог подручја сањали”, рекла је она.

Зоран Дробњак је подсетио да су радови на мосту почели у марту 2017.г. “Иза нас су тежак посао и захтевне процедуре. Верујем да ћемо у децембру отворити целу деоницу”, казао је Дробњак.


Штампа