Санација клизишта на државном путу Крагујевац - Баточина

ЈП „Путеви Србије“ обавештава јавност да се на делу државног пута I Б реда број 24, на деоници Баточина - Крагујевац на локалитету Никшићко брдо активирало клизиште услед чега је дошло до оштећења десне саобраћајне траке у смеру ка Крагујевцу.

Саобраћај се одвија левом саобраћајном траком, док је десна затворена за саобраћај сходно постављеној привременој саобраћајној сигнализацији.

Представници ЈП „Путеви Србије“ и „Института за материјале Србије“ су одмах по настанку клизишта изашли на терен како би сагледали проблем и предложили мере санације.

ЈП „Путеви Србије“ је предузело све неопходне мере за безбедно одвијање саобраћаја и дало налог за  предузимање хитних и неодложних припремних радова на насталом клизишту.

Изградња ове деонице, започета 2009.г., била је у надлежности НИП-а, (Национални инвестициони план), а  ЈП „Путеви Србије“ преузимају исту да по налогу заврше 2014.г.

ЈП „Путеви Србије“ апелује на све учеснике у саобраћају да посебно буду опрезни у зони клизишта да поштују привремену саобраћајну сигнализацију и брзину прилагоде условима на путу.


Штампа