29.07.20. Радови на деоници Рума-Пећинци готови за три месеца

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, в.д. директора ЈП „Путева Србије” Зоран Дробњак и представници извођача радова су данас обишли радове на рехабилитацији аутопута на деоници Рума-Пећинци.

Министарка Михајловић је овом приликом истакла да је у претходне две године уложено преко пет милијарди динара у одржавање путева у овом делу Србије и додала да готово свакодневно обилази градилишта по Србији како би грађани видели да грађевинари раде, било да је реч о пројектима у путарској, железничкој, комуналној или водној инфраструктури, али и да би пружила подршку грађевинарима и свима који раде. 

„Сваки радно  ангажован човек важан је за нашу економију. Епидемија погађа цео свет и трајаће и даље и зато је важно да учинимо све како бисмо сачували здравље и могли да радимо. Ништа не сме да стане. На данашњи дан 5.500 радника ради на градилиштима, нема заражених, уз добру организацију и бригу успевамо да одржимо пројекте у договореној динамици”, рекла је она. 

Михајловићева је додала да вредност радова за деоницу аутопута од Сремске Раче до Пећинаца износи 1,5 милијарди динара и да су велика улагања у путну привреду, јер добра инфраструктура је предуслов да људи остану да живе у Србији. 

Директор Дробњак је изјавио да се тренутно ради на деоници од Руме до Пећинаца у дужини од 13,1 км и да очекује да, по динамици радови буду готови за три месеца. 

„На овој деоници тренутно се изводе радови на провери дренаже, огради и скидању асфалта. Потом ће уследити поправљање подлоге и асфалтирање. Потом ће се радити друга деоница у дужини од 13,75 км од Руме до Сремске Митровице.”, рекао је Дробњак. 

Видео: https://www.putevi-srbije.rs/index.php/sr/galerija/video-galerija/29-07-20-radovi-na-deonici-ruma-pe%C4%87inci-gotovi-za-tri-meseca

Штампа