30.09.19. Обилазак радова на изградњи деоница Обилазнице око Београда - од Остружнице до Бубањ Потока

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић обишла је 30.09.2019.год. радове на изградњи Обилазнице око Београда, деонице од Остружнице до Бубањ потока и радове на реконструкцији пруге Јајинци - Мала Крсна.

Славољуб Тубић, помоћник директора ЈП ”Путеви Србије”, нагласио је да се радови на изградњи Обилазнице око Београда изводе на целој траси, на свим секторима - 4, 5 и 6, од Остружнице до Бубањ потока и да укупна вредност радова износи 207 милиона евра.

”Управо Сектор 6 на којем се налазимо", истакао је Тубић, ”један је од најтежих делова деонице због нестабилног терена и укрштања трасе са пругом” и навео да се интезивно ради са предузећем ”Инфраструктура железнице” јер је то, практично, заједнички посао.

”Радимо на изградњи друге цеви тунела Стражевица i što je posebno važno”, истакао је Тубић, ”Сектор 4, најближи Ибарској магистрали, који ће преместити тешки саобраћај биће завршен у септембру наредне године, пре предвиђеног рока”.

Помоћник директора ЈП ”Путеви Србије” је навео да је рок за завршетак остала два сектора Обилазнице око Београда, сектор 5 и 6 - септембар 2022. године.

Михајловићева је истакла да је од виталне важности за развој Србије управо повезивање различитих видова саобраћаја и нагласила да се до 2014. године није улагало у српске железнице које су, поред путне инфраструктуре, стратешко опредељење Владе.

"Вратили смо железнице на мапу Европе, као што смо то и учинили и са друмским коридорима”, истакла је министарка Михајловић и додала да очекује да ћемо, у друмском саобраћају, у поређењу са 2014. годином, када је 37 милиона возила прошло путевима под наплатом, до краја 2019. године имати 60 милиона возила више.

Мирољуб Јефтић, директор ”Инфраструктуре железница”, изјавио је да вредност радова на деоници Јајинци - Мала Крсна износи 39,2 милиона евра.
Јанг Бо, директор кинеске компаније ”Пауер Чајна” за Европу, захвалио се потпредседници Владе и министарству на прилици да та компанија учествује у реализацији овако великог пројекта важног за Србију.

Кадрове обиласка и изјаву Славољуба Тубића, помоћника директора ЈП ”Путеви Србије” можете погледати на следећем линку: Обилазак радова на Обилазници око Београда .


Штампа