Деоница државног пута Крагујевац-Баточина - завршни радови

В.д. директора ЈП „Путеви Србије” Зоран Дробњак је данас заједно са председником општине Баточина Здравком Младеновићем обишао завршене радове на деоници пута Крагујевац – Баточина и тим поводом изјавио да су завршетком брзе саобраћајнице кроз Баточину тај град и Крагујевац повезани са аутопутем.

Дробњак је изјавио да циљ његове посете Баточини није само завршетак деонице од 4,5 км, чија изградња представља рутину за грађевинаре, већ да се истакне шта ће се још радити и 
навео да се раде нови пројекти, нова петља и наплатна станица у Баточини која ће бити много већа и ближа том граду. Радови на проширењу наплатне станице почеће у пролеће, истакао је Дробњак и додао да се припремају пројекти за изградњу брзе саобраћајнице која ће повезати Крагујевац са Моравским коридором преко Мрчајеваца. „Пројекат би требало да буде готов до марта, затим ће уследити одабир извођача, после чега изградње може почети”.

Председник општине Баточина Здравко Младеновић оценио је да је завршетак радова на овом путу велики дан за ту општину јер је нови пут и импулс за довођење страних инвеститора.

За изградњу деонице кроз Баточину дуге 4,5 километра, којом дневно прође више од 12.000 аутомобила издвојено је 1,1 милијарде динара из буџета Републике Србије и ова брза, модерна саобраћајница омогућиће безбедан саобраћај од Крагујевца до аутопута.


Штампа