03.08.15. POJAČAN RAD U SEKTORU NAPLATE PUTARINE TOKOM LETNJEG PERIODA

Zbog pojačanog inteziteta saobraćaja tokom letnje sezone na auto-putevima u Republici Srbiji, na snazi je vanredni režim rada svih sektora JP „Putevi Srbije“,  posebno Sektora naplate putarine. 

U cilju efikasnijeg obavljanja poverenih poslova, sprečavanja zastoja i bržeg protoka vozila na naplatnim stanicama su preduzete sledeće mere:

  • Svi kanali za naplatu putarine kao i distribuciju kartica su u funkciji 24 časa dnevno bez minuta pauze. U tu svrhu je sa bočnih, na čeone naplatne stanice, premešten određeni broj zaposlenih i napravljen plan prekovremenog angažovanja u toku letnje sezone.
  • Na svim naplatnim stanicama u periodu pojačanog intenziteta saobraćaja na ulasku na auto-put pristupilo se rezervnom režimu rada koji podrazumeva ručno deljenje kartica za ulazak na auto-put.
  • Na svim većim naplatnim stanicama gde za to postoji tehnička mogućnost su otvorene dodatne reverzibilne trake u smeru iz kog je saobraćaj pojačanog intenziteta.
  • Na vidljivim mestima su postavljena obaveštenja vozačima da pripreme tačan iznos novca za plaćanje putarine koja su, pored srpskog, napisana na još tri jezika:  engleskom, nemačkom i turskom.
  • U periodima kada je na naplatnim stanicama povećan broj vozila, radnici obezbeđenja učesnike u saobraćaju preusmeravaju na slobodne trake za naplatu putarine ili distribuciju kartica i time im olakšavaju prolazak kroz zonu naplatne stanice.
  • Obezbeđeno je  dovoljno sitnog novca za vraćanje kusura.
  • Svi šefovi Odseka i njihovi pomoćnici dežurni su na terenu, obilaze naplatne stanice i kontrolišu organizaciju rada.
  • Organizovan je poseban režim rada radnika tehničke službe kako bi se iznenadni kvarovi otklanjali u što kraćem roku.

Učesnici u saobraćaju putarinu mogu da plaćaju u dinarima, što se odnosi na vlasnike vozila sa domaćim i stranim registarskim tablicama,  i evrima, sto se odnosi na vlasnike vozila sa stranim registarskim tablicama, putem platnih kartica kao i elektronskom naplatom putarine (bez zaustavljana).                                    

Apelujemo na domaće učesnike u saobraćaju da pripreme tačan iznos novca za plaćanje putarine jer time pomažu sebi i znatno ubrzavaju prolazak kroz naplatne stanice.


Штампа